athlon5 Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Zobaczymy co z tygo wyjdzie.Jutro zaczynam kadłub. Właśnie kupiłem szpachlówkę. Poskładałem ale narazie nie pokażę bo to jakaś masakra.Jak uzyskam jako taka geometrie to pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 W zasadzie nie powinno się chyba odpisywac pod swoimi postami ale nie ma innej możliwości kadłub poskładany ,geometria poprawiona,tył dość mocno wyszpachlowany. Niestety po raz pierwszy uzywałem szpachlówki humbrola i nie spełniła moich oczekiwań...musiałem znów poprosic o pomoc samochodową. Jutro wstawię fotke . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 No jeżeli nikt nic nie napisse to co masz zrobić? Też używam szpachli Humbrola, ale jak dla mnie to ona za szybko twardnieje. Muszę docelowo znaleźć inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Mogłeś zainwestować w szpachlówkę Tamki, ona wg mnie jest lepsza od tej Humbrolowej, a przede wszystkim nie rozwarstwia się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Problem wtym.że jest za rzadka i reaguje z plastikiem -przynajmniej na skifie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Jest też mały postęp w budowie jurto dalej bo teraz wychodze na imprezkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 W modelu przybyło kilka elementów i dostał podkład. Powoli bo powoli ale zbliżamy się do malowania Fotki może trochę ciemne ale pstyknąłem przed chwilą tak trochę od niechcenia a zachmurzyło się mocno i pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Jest dobrze, jedziesz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 w jakim celu położyłeś miniowy podkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Po poł0ożeniu podkładu lepiej widać gdzie trzeba jeszcze popracować.To,że ma taki kolo to czysty przypadek-to zwykły podkład w sprayu ale bardzo ładnie kryje i "siada" . Ponieważ maluje akrylami czasami daje podkład.Poza tym jeszcze niewykluczone ,że gdzieniegdzie będze celowo widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Chodziło mi o kolor,nie bardzo widzę cel by kłaść miniowy kolor. Ale oglądam dalej i czekam na finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Robert -to tylko podkład ...finał będzie zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Chodziło mi o kolor,nie bardzo widzę cel by kłaść miniowy kolor. Ale oglądam dalej i czekam na finał. a co ma piernik do wiatraka - podkład to podkład, jak dla mnie to może być nawet różowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Kolor podkładu ma znaczenie, dlaczego Citadel ,Tamiya czy Gunze nie robią podkładu miniowego ,czerwonego zielonego czy różowego? a szary biały i czarny? ale jeśli dla Ciebie maszynista nie ma różnicy .widać masz większe doświadczenie w tej materii, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Panowie ..spokojnie Mój podkład nie jest od Citadel ,Tamiya czy Gunze dlatego jest tani i miniowy. Ot cała filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Ja używam takiego lakier czarny satynowy do zderzaków, cena ok 20zł i starcza na kilka modeli w 35-ce,polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Dzieki,mój tez starcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Dzieki,mój tez starcza Próbuje wskazać właściwy kierunek ale chyba nic z tego nie będzie ,OK Twój model Twój "podkład" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Kolego Właściwy to słowo względne -zależy dla kogo poprzestańmy na tym co jest bo takie "bicie piany" nic nie da i zaczyna wyglądac na jakąś osobista rozgrywkę a całkiem niepotrzebnie.Tak go skończe nawet jeżeli kierunek jest niewłaściwy - w "miniowym" podkładzie { którego uzywam juz bardzo dawno} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Panowie - spokojnie i bez nerwów. Athlon ma racje . w oryginale stosowano jako podkład czerwona minie . Bardzo fajnie wyglądało to jak się farba starła .bo niestety minia była dosyć wytrzymała.Bardzo fajnym przykładem wytrzymałości mini jest Topaz w muzeum Wojska Polskiego . Farba starta ale minia trwa. Obejrzyjcie to sobie na żywym przykładzie i wtedy się wypowiedzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Marku, czemu "niestety" ? W końcu coś spełniało swoje zadanie, a ty narzekasz ;) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Panowie - spokojnie i bez nerwów. . O to chodzi...o to chodzi Niechciałbym by mój pierwszy warsztat okazał sie ostatnim z powodu nieporozumienia co do koloru podkładu. Robercie -jesli uznasz ,że kolor modelu po skończeniu jest zły pisz smiało. A korzystając z okazji przypomne pytanie z początków warsztatu czy Pactra A-30 będzie ok? Tymczasem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Panowie - spokojnie i bez nerwów.Racja. Bardzo dobrze że coś podpowiadamy i pomagamy, ale nic na siłę. Każdy powinien sobie sam wybierać z czym pracuje.Athlon rób swoje i bedzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) athlon5 rób swoje i nie przejmuj się, świetnie Ci to wychodzi , zresztą nie dawno nawet dowódcy czołgu pokazałeś że masz rację . I jeszcze jedno, nie denerwuj się że tak dużo pisałem o tej pokrywie silnika. Po prostu mi sie baaaardzo podoba a dla niektórych może służyć jako przykład w budowaniu modelu T-80. Pozdrawiam Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Ostatnie moje zdanie w sprawie "podkładu": To nie prawdziwy czołg gdzie stosuje się zabezpieczenie antykorozyjne a model plastikowy i podkład służy do czegoś innego ,a wykonanie imitacji przetarć do minii robi się inaczej, no ale co ja tu będę się wymądrzał podpowiadajcie tak dalej tak jak w tym wątku:http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=28321&start=105 ps. nie wiem o jakiej osobistej rozgrywce piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi