Piotr_P Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 (edited) MIG-15 (LIM-1) MIG-15 BIS (LIM-2 ) Edited August 7, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Fajne fotografie, jakbyś miał więcej, to dodawaj. Zawsze się przydadzą, w końcu są modele tych samolotów do zrobienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted August 7, 2011 Author Share Posted August 7, 2011 mam jeszcze fotki SBLIM-2 oraz LIM-5 i 6....ale czas nie pozwala wkleic ;( ,może późno w nocy... co do modeli ....czeka juz do odbioru MIG-15 bis w 1:32....głównie to jest powodem powstania tych zdjęć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Gdybyś miał fotki aparatów (tzn ściśle obudów tychże) fotograficznych na Limach-5R/6R, to śmiało wklejaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
babcia131 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Fajnie że są zdjęcia .Dzięki Piotrze _P , ale stan tych samolotów , woła o pomstę do nieba . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted August 7, 2011 Author Share Posted August 7, 2011 Stan faktycznie jest tragiczny.Wkrótce wkleję zdjęcia IŁ-28 to będzie zobaczyć jak krawędź spływu rozsypuje się niczym płócienne pokrycie. Gdybyś miał fotki aparatów (tzn ściśle obudów tychże) fotograficznych na Limach-5R/6R, to śmiało wklejaj! obawiam się ,że tylko jedno się zdjęcie znajdzie z miarę wyraźna częścią(chyba ,że na SBlimie 2 oraz Lim-2 były identyczne to znajdziesz zbliżenie w moich zdjęciach).Głównie skupiłem się na MIgu-15,Limach -2. liczę jednak ,że zapoczątkuję temat o tym historycznym samolocie i zgromadzi się materiał o wszystkich wersjach.Aczkolwiek Lim-5 wzwyż to już chyba licencja MIg-17 więc trzeba by założyć nowy wątek. SBLIM-2 LIM-5 oraz LIM-6 srebrny to Lim-5,"łaciaty" to Lim-6 to wszystko co mam !!! Mam nadzieje ,że pomocne dla tych,którzy mają zamiar skleić któryś z tych modeli bo jest w czym wybierać (wersje ,producenci modeli itp) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
babcia131 Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Dzięki serdeczne .Zeby tak jeszcze muzealnicy starali sie o sprzęt , jak modelarze o zdjęcia i materiały . A co to za Element dodatkowego wyposażenia przy 101 Kapelusik jak z pokazów na slynnych angielskich gonitwach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted August 8, 2011 Author Share Posted August 8, 2011 to tajna broń ... syna wciągam w historię lotnictwa.Biorąc pod uwagę ,że mój ojciec mnie troszkę zaszczepił takową ,to syna też powinno ciągnąc do lotnictwa lub chociaż do modelarstwa,na razie rozbraja skrzydła w samolocie z lego i załatwił F-15 ,sklejonego dla niego "na zdarcie" ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
babcia131 Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazman79 Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Mam pytanie... Jaki powinien byc kolor wnetrza kabin Lima-2i SBLima... Zreszta wszystkich Limow i MiGa-19... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar007 Posted October 13, 2014 Share Posted October 13, 2014 Czy ktoś orientuje się jaki był kolor wnętrza kabin Migów-15 z początku eksploatacji w naszym lotnictwie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts