skala72 Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Swego czasu popełniłem "przestępstwo" i drogą zakupu (20 zł.) stałem się posiadaczem w/w modeli Chińskiej firmy Kitech. Model (jak widać) jest w skali 1/48 i uwaga, posiada silniczek i jeździ. Wraz z innymi modelami jak mam rozbebeszone na warsztacie będę go powoli dziubał. Do jakości fotek proszę się nie czepiać, nie mam zamiaru otwierać studia foto. Tu mam prośbę do Was, czy ktoś z Was posiada koła do Leosia i gąski gumowe? Chciałbym je odkupić lub pożyczyć i odlać w żywicy. i bardzo bym prosił o fotki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Ale tragedia. Będziesz miał kupę roboty aby to doprowadzić do jakiegoś porządnego stanu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted August 9, 2011 Author Share Posted August 9, 2011 Nabywając ten model, mogę tak powiedzieć, stałem się Kamikaze. On jest fatalnie zrobiony. Nie będe z nim robił cudów na kiju, ma jeździć i zadowolić bratanka (7 tat = do ubicia) mojej żony, znaczy popatrzy sobie jak on jeździ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Problem w tym, że nikt oprócz Kitecha i Academy nie produkuje Leoparda 2 w 1:48, a jakość tych dwóch jest podobna, przy czym Academy jest lepiej zdetalowana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Piękny ma ''pojemniczek'' na bateryjki...ma nawet ładnie zaznaczone chodniczki antypoślizgowe.Bateryjki są w zestawie? Popatrzę - może kupie mojemu dzieciakowi.Tylko muszę wiedzieć czy mocno hałasuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted August 12, 2011 Share Posted August 12, 2011 Miałem kiedyś inny model z tej firmy (T-90), i na tej podstawie odpowiem: Oczywiście, że mocno hałasuje, na tym w końcu polega cała zabawa, prawda? A zabawy jest co niemiara, czołg jeździ dość żwawo i z zapałem pokonuje różne "przeszkody terenowe". Model jest perfekcyjny, żeby na nim poćwiczyć wielokolorowe malowanie. Powodzenia w budowie, pozdrawiam Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted August 12, 2011 Author Share Posted August 12, 2011 Dzięki, silniczek sprawdziłem i miałem już napisach, że hałasuje (Gites!). Ostrzeżenie dla potencjalnych nabywców modeli tej firmy, plastik strasznie się pyli i zalecam pingle ochronne z maseczką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts