Skocz do zawartości

SE-5a 1:32 Wingnut Wings

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Parę fotek modeliku prezentowanego wcześniej w dziale warsztatowym.Samolot raczej dobrze znany wszystkim sympatykom I wś i nie tylko .Z związku z tym zrezygnowałem z przepisywania historii i tym podobnych mądrości.Wystarczy

że każdy ciekawy tejże historii zaglądnie do Wikipedi .Ja dodam ze swoje strony że model jest w barwach

(84 Sqn.2nd Lt T.V. Lord october 1917) Figurka pilota ,a dokładnie jest to Billy Bishop stanowi tylko taki ciekawy element wystroju gdyz latal on w Dywizjonie nr.60 (Pilot będzie przy innym już jego samolocie ,który tez mam zamiar skleić,a na razie niech sobie stoi tu:)) W środ zdjęć jest tez parę humorystycznych składanek.Których nie polecam oglądać :(

P8170462.JPG

P8170463.JPG

P8170464.JPG

P8170465.JPG

P8170466.JPG

P8170467.JPG

P8170468.JPG

P8170469.JPG

P8170470.JPG

P8170471.JPG

P8170472.JPG

P8170473.JPG

P8170474.JPG

P8170475.JPG

P8170476.JPG

RH%25252BSE5a.jpg

SEP.jpg

P8170477.JPG

SE%25252Bpilot.jpg

P8170478.JPG

RH%25253DSE5a.jpg

Napisano

Jest dobrze, a nawet świetnie- w końcu ppor.Lord mała rzecz , a cieszy

Bardzo podoba mi się malowanie, zwłaszcza przybrudzenia na kokardach. Mam jedno "ale"- z tego co widzę, trójkątne okienka na górze górnego płata i dole dolnego zamalowano wręcz idealnie tym samym odcieniem? Czy to drobny błąd, czy też ten egzemplarz tak miał?

ps- figurka Bishopa to również produkt Wingnutów?

Napisano
Jest dobrze, a nawet świetnie- w końcu ppor.Lord mała rzecz , a cieszy

Bardzo podoba mi się malowanie, zwłaszcza przybrudzenia na kokardach. Mam jedno "ale"- z tego co widzę, trójkątne okienka na górze górnego płata i dole dolnego zamalowano wręcz idealnie tym samym odcieniem? Czy to drobny błąd, czy też ten egzemplarz tak miał?

ps- figurka Bishopa to również produkt Wingnutów?

Metalowe ramki osłaniające pleksiglasowy wizjer pomalowałem na czarno

Co do figurki to została zakupiona w tej wytworni(to nie z WW)

http://www.modelcellar.com

Napisano
Co do wizjera...w sumie nieważne, i dzięki za namiar na wytwórcę figurki. Ino link działa dość .... hmmm... problematycznie.

Możliwe że coś tam teraz robią ,bo tez próbowałem i nie wchodziło mi ,ale na pewno to dobry link

Napisano
Co do wizjera...w sumie nieważne, i dzięki za namiar na wytwórcę figurki. Ino link działa dość .... hmmm... problematycznie.

Możliwe że coś tam teraz robią ,bo tez próbowałem i nie wchodziło mi ,ale na pewno to dobry link

Jeszcze małe sprostowanko ,dotyczące figurki .Figurkę posiadam niestety nie udało mi sie jej dokończyć ,z związku z tym to co na fotkach prezentuję to tylko zdjęcie ze strony firmy która je wytwarza.

To takie małe wyjaśnienie żeby nie wyjść na jakiegoś kombinatora

Napisano

Piękny model, pięknego samolotu - gratulacje RH, ile wiosen sobie liczysz, skoro już w Wielkiej Wojnie się udzielałeś? -oczywiście pytanie pozostaw bez odpowiedzi.

Pozdrawiam Jarek.