Irek-M1 Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Przedstwiam tutaj ukończony mój nowy model samolotu. Relacja z jego budowy jest w innym miejsce tego forum (http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=1848). A teraz czas na zdjęcia: Miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 ładny czym go malowałes ze efekt chromu jest taki łądny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Casanowa Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 (edytowane) Model jest naprawde pięknie wykonany. Z kazdym kolejnym modelem foliowanie idzie Ci coraz lepiej. A efekt końcowy jest Szokujący. Jedynie co bym zmienił w całej Twojej dioramce, to samą podstawkę. Wygląda strasznie amatorsko w porównaniu do modelu. Troche cieniowania krawędzi płyt, jakieś spękania + mniejsze spoiny między płytami i uzykasz piękny podkład pod piękny model. Mam nadzieje ze będe mógł sobie kiedyś go zobaczyć na jakiejś imprezie na żywca. Pozdrawiam Edytowane 13 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Kozi z tego co pamiętam z relacji to ten model był cały okładany foliami Bare Metal. Poprawcie mnie jeśli się mylę. A model rewelacyjnie wyszedł. Super realistyczny Więcej takich modeli proszę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 13 Maja 2007 Autor Share Napisano 13 Maja 2007 Witam. PAFFKO ma rację o tych foliach. Zapraszam do obejrzenia relacji z budowy modelu na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Świetnie wykonany model F-100. Bardzo podoba mi się schludność wykonania i wykończenie. Coś pięknego. Aż prosi się o większą dioramkę z figurkami. Congratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 13 Maja 2007 Autor Share Napisano 13 Maja 2007 Model będzie można zobaczyć podczas imprezy w Będzinie, a co do podstawki to w realu wygląda znacznie lepiej. Nie mogę się tutaj zgodzić iż należy ją lepiej wycieniować gdyż płyty lotniska na którym to wielokrotnie byłem mają jednakową barwę bez mocniejszego wycieniowania ich brzegów-połączeń. Co do wypełnienia przestrzeni między płytami różnie to wygląda raz są szersze innym razem węższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 piekny model,super wykonczenie i detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Szkoda, że wcześniej nie miałem tego zdjęcia......... .....wykonane w Coventry Midland Air Museum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 No tak... hm... Cóż więcej można dodać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Małe dzieło sztuki, piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remik Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Gratulacje -prawdziwy kunszt modelarski , chętnie zobaczył bym model na żywo Pozdrawiam Remik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Model świetny. Natomiast chciałbym się spytać o to foliowanie. Nigdy czegos takiego nie stosowałem. Na czym to polega? Czy chodzi o to że kładzie się na powierzchnie modelu coś jakby "nalepkę"? (nie wiem jak to określić) Taki okład z farby srebnej(lub innej) i dzięki czemu nie trzeba malować? Wytłumaczcie mi proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 26 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2008 Witam. Opis foliowania opisany był w Aeroplanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 coś jakby "nalepkę"? (nie wiem jak to określić) Taki okład z farby srebnej(lub innej) i dzięki czemu nie trzeba malować? Tak jest. Tylko to jest folia (taka jak w kuchni lub podobna). Ale wbrew pozorom nie jest to takie proste. Wymaga duzej precyzji i dbalosci o czystosc. W wykonaniu swietnych modelarzy daje niesamowite rezultaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Brawo Irku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi