Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Model jest naprawde pięknie wykonany. Z kazdym kolejnym modelem foliowanie idzie Ci coraz lepiej. A efekt końcowy jest Szokujący. Jedynie co bym zmienił w całej Twojej dioramce, to samą podstawkę. Wygląda strasznie amatorsko w porównaniu do modelu. Troche cieniowania krawędzi płyt, jakieś spękania + mniejsze spoiny między płytami i uzykasz piękny podkład pod piękny model.

Mam nadzieje ze będe mógł sobie kiedyś go zobaczyć na jakiejś imprezie na żywca.

Pozdrawiam

Edytowane przez Gość
Napisano

Kozi z tego co pamiętam z relacji to ten model był cały okładany foliami Bare Metal. Poprawcie mnie jeśli się mylę. A model rewelacyjnie wyszedł. Super realistyczny Więcej takich modeli proszę

Pozdrawiam

Napisano

Świetnie wykonany model F-100. Bardzo podoba mi się schludność wykonania i wykończenie. Coś pięknego. Aż prosi się o większą dioramkę z figurkami.

Congratulacje

Napisano

Model będzie można zobaczyć podczas imprezy w Będzinie, a co do podstawki to w realu wygląda znacznie lepiej. Nie mogę się tutaj zgodzić iż należy ją lepiej wycieniować gdyż płyty lotniska na którym to wielokrotnie byłem mają jednakową barwę bez mocniejszego wycieniowania ich brzegów-połączeń. Co do wypełnienia przestrzeni między płytami różnie to wygląda raz są szersze innym razem węższe.

• 1 year later...
Napisano

Gratulacje -prawdziwy kunszt modelarski , chętnie zobaczył bym model na żywo

Pozdrawiam Remik

• 2 weeks later...
Napisano

Model świetny. Natomiast chciałbym się spytać o to foliowanie. Nigdy czegos takiego nie stosowałem. Na czym to polega? Czy chodzi o to że kładzie się na powierzchnie modelu coś jakby "nalepkę"? (nie wiem jak to określić) Taki okład z farby srebnej(lub innej) i dzięki czemu nie trzeba malować? Wytłumaczcie mi proszę.

Napisano
coś jakby "nalepkę"? (nie wiem jak to określić) Taki okład z farby srebnej(lub innej) i dzięki czemu nie trzeba malować?

Tak jest. Tylko to jest folia (taka jak w kuchni lub podobna). Ale wbrew pozorom nie jest to takie proste. Wymaga duzej precyzji i dbalosci o czystosc. W wykonaniu swietnych modelarzy daje niesamowite rezultaty.