damian70n Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 Witam ! Chciałbym wam przedstawić mój najnowszy model Herculesa. Przednia owiewkę dorabiałem samodzielnie , model słabo spasowany ,wypukłe linie podziału , i masa szpachli poszło do jego wykona. Jednak efekt końcowy jest niesamowity. Zapraszam do oceny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 Przydałoby się trochę szpachli tu i tam (łączenie oszklenia kabiny, rampa przedziału transportowego, łączenie wręg i kadłuba w tylnej sekcji kadłuba) czy uzupełnienie bardzo rzucających się w oczy szpar wewnątrz kadłuba przy podłodze, bo trochę psują wrażenia przy oglądaniu bądź co bądź starannie wykonanego modelu. Malowanie i kalkomanie bardzo ładne. Przydałoby się uszczegółowić wyeksponowane wnętrze kabiny transportowej, bo w pudełkowej wersji wygląda trochę ubogo, Walkaround jest na naszym forum, więc jest na czym się wzorować, choć ja rozumiem, że nie wszyscy muszą lubić akurat taką formę modelarstwa redukcyjnego. Generalnie, poza tymi kilkoma niedociągnięciami z łączeniem części, model przyjemny dla oka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szarymouse Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 Ta owiewka wszystko psuje... tak czy inaczej SUPER!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian70n Posted August 29, 2011 Author Share Posted August 29, 2011 Model będzie jeszcze miał diorome. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timek2009 Posted October 29, 2011 Share Posted October 29, 2011 extra model noto czekamy na diorame ps ile dałeś za składanke?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Model FAN Posted October 29, 2011 Share Posted October 29, 2011 Model fajny i duży lecz widać pewne niedociągnięcia. Ogólnie ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_bladek Posted October 29, 2011 Share Posted October 29, 2011 Model starusieńki, ale sklejalny jak widac. Mam ten sam egzemplarz, i tez mam pekniętą szybkę . Ogólnie całkiem ładnie Ci to wyszło, zastrzeżenia wymienili koledzy, ja mam osobiscie do Ciebie trochę żalu, że nie wykorzystałeś potencjału ładowni jakim ten model dysponuje. Mimo wszystko cieszy oko. Gratuluje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted October 29, 2011 Share Posted October 29, 2011 Robi wrażenie ten gigant. Patrząc po blacie i ile on zajmuje miejsca na nim, to gdzie Ty go będziesz trzymał?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LucasKeller Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 Jakiej farby użyłeś dokładnie? Malowane aerografem? Sam się zastanawiam jakiej użyć na herculesa, obawiam się świecenia kalek na matowej farbie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian70n Posted January 25, 2015 Author Share Posted January 25, 2015 Farba gunza F.S. 306 chyba , tak malowane aerografem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts