damian70n Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Witam ! Chciałbym wam przedstawić mój najnowszy model Herculesa. Przednia owiewkę dorabiałem samodzielnie , model słabo spasowany ,wypukłe linie podziału , i masa szpachli poszło do jego wykona. Jednak efekt końcowy jest niesamowity. Zapraszam do oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Przydałoby się trochę szpachli tu i tam (łączenie oszklenia kabiny, rampa przedziału transportowego, łączenie wręg i kadłuba w tylnej sekcji kadłuba) czy uzupełnienie bardzo rzucających się w oczy szpar wewnątrz kadłuba przy podłodze, bo trochę psują wrażenia przy oglądaniu bądź co bądź starannie wykonanego modelu. Malowanie i kalkomanie bardzo ładne. Przydałoby się uszczegółowić wyeksponowane wnętrze kabiny transportowej, bo w pudełkowej wersji wygląda trochę ubogo, Walkaround jest na naszym forum, więc jest na czym się wzorować, choć ja rozumiem, że nie wszyscy muszą lubić akurat taką formę modelarstwa redukcyjnego. Generalnie, poza tymi kilkoma niedociągnięciami z łączeniem części, model przyjemny dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Ta owiewka wszystko psuje... tak czy inaczej SUPER!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Model będzie jeszcze miał diorome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timek2009 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 extra model noto czekamy na diorame ps ile dałeś za składanke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Model fajny i duży lecz widać pewne niedociągnięcia. Ogólnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Model starusieńki, ale sklejalny jak widac. Mam ten sam egzemplarz, i tez mam pekniętą szybkę . Ogólnie całkiem ładnie Ci to wyszło, zastrzeżenia wymienili koledzy, ja mam osobiscie do Ciebie trochę żalu, że nie wykorzystałeś potencjału ładowni jakim ten model dysponuje. Mimo wszystko cieszy oko. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Robi wrażenie ten gigant. Patrząc po blacie i ile on zajmuje miejsca na nim, to gdzie Ty go będziesz trzymał?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LucasKeller Napisano 24 Stycznia 2015 Share Napisano 24 Stycznia 2015 Jakiej farby użyłeś dokładnie? Malowane aerografem? Sam się zastanawiam jakiej użyć na herculesa, obawiam się świecenia kalek na matowej farbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Farba gunza F.S. 306 chyba , tak malowane aerografem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi