tornado Napisano 12 Czerwca 2007 Share Napisano 12 Czerwca 2007 Wiem Andrzeju widziałem to na żywo w ciągnikach, ale postanowiłem że zrobie takie, bo będą też pasować do przyczepy. Tablice wyróżniające (fachowo tak się nazywają) spełniają dwie zasadnicze role: 1. dzięki nim ma być lepiej widoczny pojazd dla kierowców jadących za nim 2. informują o tym czy jest to solówka czy zespół pojazdów Odblaski te nie są elementami stroju i nie można montować ich gdzie się chce i jak sie chce W Twoim wypadku popełniłeś rażący błąd ponieważ tablice te montuje się wyłącznie na przyczepach/naczepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 12 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2007 Okej dzięki za radę Andrzeju, ale już tak zostania, bo nie chce już zmieniać wiesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2007 I oto kolejność fotek, co dzisiaj porobiłem nad modelem: Łączyna w ciągniku, która jest pomalowana na czerwono jest na sucho przymierzona, natomiast belki w przyczepie tak samo ,ale są jeszcze nie do końca pomalowane, dopiero z grópsza zato wezmę się dopiero jutro a teraz fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 ladny masz niezłe tempo budowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Modelik coraz bardziej mi się podoba. Skąd wziąłeś super single na przód ?? Z jakiegoś innego zestawu?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2007 (edytowane) Paffku single wziołem z starej naczepy rozebranej, już bardzo dawno mam ich jeszcze kilka. Edytowane 13 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Będziesz z nich korzystał czy w razie co można się po nie do Ciebie zgłosić i odkupić?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2007 (edytowane) Jak nie będę je potrzebował to zgłoszę się Edytowane 13 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Loozik. Jeszcze jak co to powiedz jaka kwota by Cię za nie interesowała?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2007 no opona 1szt. 3zł raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Ok dzięki Jak co to się zgłosze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2007 Okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 13 Czerwca 2007 Share Napisano 13 Czerwca 2007 Tempo iście rakietowe! Bardzo fajna skakanka! Wojtek uprzedzam, nie naklejaj wielu kalkomanii, bo model straci na wartośći! Tak jak teraz jest super Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 14 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2007 Pretorian więcej nie zamierzam bo raz, że to europejczyk a po drugie to ciągniki do złomu, nie mają tylę kolorowych oznaczej sam widziałeś. A jakbyś miał zdjęcia jakiś, zestawów europejskich do przewozu złomu ,podeślij mi na meila Co ??? P.s będę jeszcze robil bruzing czyli go troszkę przybrudzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 14 Czerwca 2007 Share Napisano 14 Czerwca 2007 No efekt brudzenia może być całkiem ciekawy. A zastanawiałeś się czy jak zrobisz te pojemniki (wanny) do przewożenia złomu żeby przy okazji brudzenia nie włożyć tam troche złomu ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 14 Czerwca 2007 Share Napisano 14 Czerwca 2007 Wojtek 500m od mojego domu jest baza ZŁOMREXU. Jeśli chcesz, to mogę się przejść w wolnej chwili i popstrykać trochę fotek zestawu. Powiedz tylko czego potrzebujesz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 15 Czerwca 2007 Share Napisano 15 Czerwca 2007 Hej, Wojtku, nie uważasz, że błotniki na przyczepie za bardzo wystają lub koła są za bardzo wpuszczone? Wygląda to troche komicznie. Zwracam honor jeśli to tylko przymiarka i pozowanie do zdjęć. Druga sprawa to fartuchy/chlapacze - w mojej opinii trochę za wąskie, na single OK, ale na bliźniaki zdecydowanie za wąskie (nawet jeśli tylko ozdobne) pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 15 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Pretorian glownie potrzebuję, jak najszybciej zdjęć zestawu przyczepy, ciągnika pstrykaj co Ci wpadnie w aparat okej. Fotki, już możesz robić i wysyłać mi na meila już od poniedziałku zaczynam wanny ,więc pośpiesz się jak możesz ???? Okej p.s Regis wszystko jest dobrze i na swoim miejscu, więc nie martw się błotniki są dobrze zamontowane. Edytowane 15 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 15 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2007 No efekt brudzenia może być całkiem ciekawy. A zastanawiałeś się czy jak zrobisz te pojemniki (wanny) do przewożenia złomu żeby przy okazji brudzenia nie włożyć tam troche złomu ?? Pozdrawiam Paffku złomu nie będę wkladać do środka, ponieważ postaram się wykonać czysto środek. Mam nadzieję, że się uda w środku będę oklejać folią samoprzylepną (srebną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 16 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2007 Witajcie Zrobiłem, już bruzing tak jak mówiłem przybrudziłem go troszkę no i podorabiałem ,conieco elementów takich jak dzwignie hakową ,anteny wysównicze,światła ztyłu ciągnika na kabinie oraz nie wiem ,jak to nazwać przy zdeżaku rurki czy ciągnik się zmieści w ciasnych miejscach a teraz fotki: I to narazie, by bylo tylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 17 Czerwca 2007 Share Napisano 17 Czerwca 2007 Witam Model jest OK. Ale podstawki nie pasują. Mogłeś zrobić jedną długą podstawke i przykleic papier ścierny w kolorze asfaltu. Będzie wtedy lepiej to wyglądać PoZdRo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 17 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2007 Pszczółka przecież to stoi, u mnie na warsztacie i dopiero się robi, chyba nie sądzisz, że pojadę z takim czymś na wystawę to tylko po to, aby sprawdzić jak koła leżą i czy są równo na podstawce. A potem model zjeżdża z taśmy produkcyjnej i idzie na podstawkę lustrzaną oraz pod gablotę. P.s zapraszam Cię do galerii Cywilnych, tam możesz zobaczyć jak moje modele się prezentują. No i na czystych, ładnych podstawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 Ogolnie to model bombowy tylko ze nie podoba mi sie jedno nadkola w przyczepia za bardzo wystaja jakby nie byly dopasowane to nieby porzesza przyczepa ale zato Scania robi sie strasznie waska juz jest pomalowane i zrobione tak wiec widzie ze nie poprawisz no ale model :spoko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TiroManiaK Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 Modelik całkiem całkiem..... Tylko mam prośbę jak robisz zdjęcia to odwróć je tak żeby można było je normalnie oglądać.. (chodzi mi o obrócenie ich w kompie..) bo jeszcze trochę i skrętu szyi dostane .. ok Dasz rade.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 18 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2007 Okej dam, dzięki za opinię. Ale wystaeczy skopiować zdjęcie na pulpit a potem je odwrócić na literkę R i wszystko gro TiroManiak fajnie się odnawiało tą przyczepę, którą od ciebie kupiłem ,ale nie malowałeś ją podkładem a mówileś, że tak całą wydrapałem lakierek schodzil jak po maśle i nałożyłem podkład i spryskałem na kolorek czarny, nie ładnie że nie było podkładu, ale jakoś wybrnołem z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi