Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No i po bardzo długiej budowie nadszedł ten dzień - ukończyłem mojego Ferdzia. To mój pierwszy model tak na poważnie z zastosowaniem niektórych technik dotąd nie używanych. Wyszedł jaki wyszedł, ale ja jestem zadowolony. Podwozie zostanie lekko przykurzone przy budowie dioramy. Proszę o komentarze. Zdjęcia:

imgp2486i.jpg

imgp2485.jpg

imgp2484f.jpg

imgp2483i.jpg

imgp2482g.jpg

imgp2481r.jpg

imgp2480.jpg

imgp2479.jpg

imgp2478t.jpg

imgp2477y.jpg

imgp2476s.jpg

imgp2487c.jpg

Pozdrawiam, Mateusz.

Napisano

Witaj! Kamuflaż ( zielony) malowany z ręki, czy maskowałeś? Jeśli maskowałeś to jak?

Napisano

Czemu lufa jest tak mocno asmolona i na szaro a nie czarno, nie wiem dokładnie ale te jasno-brązowe włazy powinny chyba być pomalowane na biało. Ogółnie model jest ciekawy.

Napisano

Według mnie nie jest jeszcze ukończony. teraz cała zabawa przed Tobą.

Napisano

Szkoda, że dałeś już go do galerii. Tak jak już wspomniano, najlepsza zabawa z brudzeniem i uplastycznianiem modelu dopiero przed tobą. Może jednak popracujesz jeszcze nad nim, zwłaszcza że wątek warsztatowy już założyłeś?

Napisano

Przyłączam się do opinii przedmówców. Stanowczo za wcześnie i zbyt pochopnie. Model jest można by rzec ukończony w 90%

Może jeszcze byś nad nim popracował ?

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

Witam, dziękuję za komentarze. Specjalnie zostawiłem model tak jak jest. Po pierwsze zdjęcia troszkę przekłamują kolory - (świeciło mocno słońce) i na żywo trochę bardziej widać lekkiego brązowego washa. Model miał być czysty i jest - takie były zamiary. Owszem przydałoby mu się parę zabiegów ale ja osobiście z efektu jestem zadowolony i nie chciałbym nic popsuć. Następny model to będzie lekkie i przyjemne T-34 ze starej Tamiyi, które jako unieruchomione i opuszczone stanie na dioramie z Ferdkiem. I na "teciaku' zaszaleję ze wszytkimi brudzingami i śladami, ponieważ był tani co nie można powiedzieć o modelu przedstawionym w tej galerii i bardzo bałem się żeby tylko z niczym nie przesadzić.