Mateus_z Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 No i po bardzo długiej budowie nadszedł ten dzień - ukończyłem mojego Ferdzia. To mój pierwszy model tak na poważnie z zastosowaniem niektórych technik dotąd nie używanych. Wyszedł jaki wyszedł, ale ja jestem zadowolony. Podwozie zostanie lekko przykurzone przy budowie dioramy. Proszę o komentarze. Zdjęcia: Pozdrawiam, Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Witaj! Kamuflaż ( zielony) malowany z ręki, czy maskowałeś? Jeśli maskowałeś to jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 Witaj! Kamuflaż ( zielony) malowany z ręki, czy maskowałeś? Jeśli maskowałeś to jak? Cały kamuflaż był malowany z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Czemu lufa jest tak mocno asmolona i na szaro a nie czarno, nie wiem dokładnie ale te jasno-brązowe włazy powinny chyba być pomalowane na biało. Ogółnie model jest ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Według mnie nie jest jeszcze ukończony. teraz cała zabawa przed Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 faktycznie, na tym etapie dopiero sie zaczyna najlepsza zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Szkoda, że dałeś już go do galerii. Tak jak już wspomniano, najlepsza zabawa z brudzeniem i uplastycznianiem modelu dopiero przed tobą. Może jednak popracujesz jeszcze nad nim, zwłaszcza że wątek warsztatowy już założyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Przyłączam się do opinii przedmówców. Stanowczo za wcześnie i zbyt pochopnie. Model jest można by rzec ukończony w 90% Może jeszcze byś nad nim popracował ? Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateus_z Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 Witam, dziękuję za komentarze. Specjalnie zostawiłem model tak jak jest. Po pierwsze zdjęcia troszkę przekłamują kolory - (świeciło mocno słońce) i na żywo trochę bardziej widać lekkiego brązowego washa. Model miał być czysty i jest - takie były zamiary. Owszem przydałoby mu się parę zabiegów ale ja osobiście z efektu jestem zadowolony i nie chciałbym nic popsuć. Następny model to będzie lekkie i przyjemne T-34 ze starej Tamiyi, które jako unieruchomione i opuszczone stanie na dioramie z Ferdkiem. I na "teciaku' zaszaleję ze wszytkimi brudzingami i śladami, ponieważ był tani co nie można powiedzieć o modelu przedstawionym w tej galerii i bardzo bałem się żeby tylko z niczym nie przesadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi