Skocz do zawartości

17pdr Self-Propelled Gun Archer - Bronco Models - 1:35

Twitch

Rekomendowane odpowiedzi

Więc pierwsze miejsca do szpachlowania...

Proszę oto pierwsze zdjęcia efekt narazie znikomy ale chce często aktualizować mój temat... tamte miejsca już zaszpachlowane

DSC_0003.JPG

DSC_0006.JPG

DSC_0005.JPG

Jutro efekty ze szlifowania

Cześć!

Nie za bardzo rozumiem po co chcesz te miejsca szpachlować, jeśli można wpasować w szczelinę rozciągniętą ramkę z zastawu i zapuścić rzadkim (np. limonka gunze) klejem. Jak to później zeszlifujesz to nawet śladu nie powinno być. Trzeba sobie ułatwiać życie .

Ciekawy sprzęt ,będę zaglądał z wielką ciekawością ,znając Twój zapał przy Pantherze można spodziewać się ciekawego warsztatu i mam nadzieję ,że Kocicy nie odpuścisz

może się przyda

/url/ http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=16&t=14695 /url/

Ciekawy sprzęt ,będę zaglądał z wielką ciekawością ,znając Twój zapał przy Pantherze można spodziewać się ciekawego warsztatu i mam nadzieję ,że Kocicy nie odpuścisz

Kocica czeka a nowe części... A ja muszę troszeczkę od niej odpocząć... Na pewno jej nie odpuszczę

Ten wahacz w modelu ma ile: 2-3cm? a na zdjęciu 20cm? nie bardzo widze sens robienia takich fotografii ,przy takiej wielkości zdjęcia zawsze będzie widać nawet mikroskopijne niedoróbki które na takim zdjęciu będą jak kratery .Szczelina 1mm rośnie do 10mm

Witam wszystkich

Wanna powoli zaczyna nabierać kolorów (Humbrol - 155 Olive Drab rozjaśniony Humbrol 34 - Matt White)

07.jpg

Miejsca gdzie szpachlowałem wahacze jak dla mnie wyglądają dobrze ale pozostawiam to w waszej ocenie

08.jpg

Dzisiaj najprawdopodobniej skończę koła to postaram się podesłać fotki

zgadzam sie w calej rozciaglosci

1. Za bardzo sie spieszysz...a jak sie czlowiek spieszy to nici z tego wychodza. Ja jak robilem swoje pierwsze modele to tez smigalem i teraz ich unikam...sa schowane gleboko

2. zainwestuj chlopie w areograf....jakas pseudoiwata na poczatek....roznice w malowaniu bazy zobaczysz sam...tak masz smugi

2. zainwestuj chlopie w areograf....jakas pseudoiwata na poczatek....roznice w malowaniu bazy zobaczysz sam...tak masz smugi

popieram ,jeden i to jakiś słaby model w 35 mniej :

aero

/url/ http://allegro.pl/aerograf-tg130-z-dysza-0-3-pistolet-reg-cisnie-i1783392703.html /url/

plus sprężarka z lodówki /na złomie więcej jak na flaszkę nie zechcą ,tylko sprawdz na miejscu czy hula / dwa metry wężyka do paliwa i filtr paliwa od małego fiata

Jak będziesz chciał to na priwa pomogę złożyć sprzęt