Twitch Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Witam wszystkich Chciałbym zacząć mój nowy model który dostałem od jednego z forumowiczów... Liczę na waszą jak największą pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 13 Września 2011 Autor Share Napisano 13 Września 2011 Więc pierwsze miejsca do szpachlowania... Proszę oto pierwsze zdjęcia efekt narazie znikomy ale chce często aktualizować mój temat... tamte miejsca już zaszpachlowane Jutro efekty ze szlifowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Bardzo fajnie, że zabrałeś się za taki model. Będę tu na pewno często zaglądał Powodzenia i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Zawsze podobał mi się ten nietypowy niszczyciel czołgów. Zasiadam w pierwszym rzędzie. Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Cześć! Nie za bardzo rozumiem po co chcesz te miejsca szpachlować, jeśli można wpasować w szczelinę rozciągniętą ramkę z zastawu i zapuścić rzadkim (np. limonka gunze) klejem. Jak to później zeszlifujesz to nawet śladu nie powinno być. Trzeba sobie ułatwiać życie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Ciekawy sprzęt ,będę zaglądał z wielką ciekawością ,znając Twój zapał przy Pantherze można spodziewać się ciekawego warsztatu i mam nadzieję ,że Kocicy nie odpuścisz może się przyda /url/ http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=16&t=14695 /url/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Września 2011 Autor Share Napisano 14 Września 2011 Ciekawy sprzęt ,będę zaglądał z wielką ciekawością ,znając Twój zapał przy Pantherze można spodziewać się ciekawego warsztatu i mam nadzieję ,że Kocicy nie odpuścisz Kocica czeka a nowe części... A ja muszę troszeczkę od niej odpocząć... Na pewno jej nie odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Września 2011 Autor Share Napisano 14 Września 2011 Więc tak... czuje nie dosyt :/ jeszcze jutro troszkę wygładzę Tylko tak sobie myślę że tych miejsc nie będzie widać... robić z tym jeszcze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Września 2011 Autor Share Napisano 14 Września 2011 Wydaje się być lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Chlopie, widze ze Cie wzielo na calego......musisz miec sporo czasu. Nie rozgrzeb tylko zbyt wielu modeli naraz. Tak czy siak temat fanjny....dzialaj dzialaj...popatrzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Ten wahacz w modelu ma ile: 2-3cm? a na zdjęciu 20cm? nie bardzo widze sens robienia takich fotografii ,przy takiej wielkości zdjęcia zawsze będzie widać nawet mikroskopijne niedoróbki które na takim zdjęciu będą jak kratery .Szczelina 1mm rośnie do 10mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Września 2011 Autor Share Napisano 14 Września 2011 no w sumie to masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 no w sumie to masz rację No Dajesz dalej bom ciekaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Września 2011 Autor Share Napisano 14 Września 2011 No i jeszcze tak na dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Ładnie ,czysto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 17 Września 2011 Autor Share Napisano 17 Września 2011 Witam wszystkich Wanna powoli zaczyna nabierać kolorów (Humbrol - 155 Olive Drab rozjaśniony Humbrol 34 - Matt White) Miejsca gdzie szpachlowałem wahacze jak dla mnie wyglądają dobrze ale pozostawiam to w waszej ocenie Dzisiaj najprawdopodobniej skończę koła to postaram się podesłać fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Nie za bardzo widzę sensu malowania wanny przed jej sklejeniem. Tym bardziej, że malujesz chyba pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 czy tam powinien być szew? Tak jak Jarek mówi troche bez sensu takie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Kolega się chyba trochę za bardzo spieszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 zgadzam sie w calej rozciaglosci 1. Za bardzo sie spieszysz...a jak sie czlowiek spieszy to nici z tego wychodza. Ja jak robilem swoje pierwsze modele to tez smigalem i teraz ich unikam...sa schowane gleboko 2. zainwestuj chlopie w areograf....jakas pseudoiwata na poczatek....roznice w malowaniu bazy zobaczysz sam...tak masz smugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 2. zainwestuj chlopie w areograf....jakas pseudoiwata na poczatek....roznice w malowaniu bazy zobaczysz sam...tak masz smugi popieram ,jeden i to jakiś słaby model w 35 mniej : aero /url/ http://allegro.pl/aerograf-tg130-z-dysza-0-3-pistolet-reg-cisnie-i1783392703.html /url/ plus sprężarka z lodówki /na złomie więcej jak na flaszkę nie zechcą ,tylko sprawdz na miejscu czy hula / dwa metry wężyka do paliwa i filtr paliwa od małego fiata Jak będziesz chciał to na priwa pomogę złożyć sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 17 Września 2011 Autor Share Napisano 17 Września 2011 Teraz jak tak patrze na model + zdjęcia to faktycznie za bardzo się spieszę :-/ Na razie mnie nie stać na aerograf :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 przepraszam ale te dodatki do Panthery to więcej warte są od aero do którego dałem linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Jak sobie kupisz tą dyszę http://www.nokaut.pl/pozostale-narzedzia/mar-dysza-do-aerografu-ew-770-o-0-25mm.html, to ode mnie dostaniesz aerograf. O ile będziesz chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 i malujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi