sokol Napisano 18 Maja 2007 Share Napisano 18 Maja 2007 (edytowane) Witam Po dłuższej przerwie wróciłem do Hummerka. Wykonany został z zestawu Revella, skala 1:72. Aby powstał "polski" Humvee został dodany tylny zderzak z kawałka plastiku, na nim dorobione zostały mocowania koła zapasowego (piątego koła nie miałem) i zasobnika (sama skrzynka zasobnika wycięta została z cienkiej blaszki miedzianej, podobnie jak duże chlapacze). Oznaczenia drogowe powstały w oparciu o blaszkę z kalek Y-Notu, Tablice rejestracyjne - drukowane są na papierze samoprzylepnym (niestety z powodu wielkości mamy tu małe uproszczenie - nie ma flagi i literek PL na niebieskim tle - próbowałem to drukować ale moja drukarka nie dała rady). Osłona rurowa z przodu to wyciągnięte nad świeczką kawałki ramek, trzeba było też zmienić lusterka - cienki drut na pałąk i pozostałości blaszek fototrawionych na lusterka. No i jeszcze naklejki na drzwi - wspólna produkcja moja i GrzesiaJ - ja zrobiłem projekt w Corelu, a Grzegorz znalazł firmę, co drukuje białe kalki No i zdjęcia: Pozdrawiam sokol Edytowane 26 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 21 Maja 2007 Share Napisano 21 Maja 2007 fajnie wyszly wszelkie przerobki i brudzenie,mnie sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 24 Maja 2007 Share Napisano 24 Maja 2007 Bardzo fajne maleństwo Ci wyszło Sokole i wielki plus za polskie barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 24 Maja 2007 Share Napisano 24 Maja 2007 No mi też się bardzo podoba szczególnie Polskie barwy i brud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 25 Maja 2007 Autor Share Napisano 25 Maja 2007 Dzięki za opinie choć jeszcze pojawią się nowe zdjęcia - podstawka nie jest skończona. Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Maja 2007 Share Napisano 25 Maja 2007 Noooo... czekamy na ubłocona podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 28 Maja 2007 Share Napisano 28 Maja 2007 Ale ładny model !! Brawo !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafek Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Polski i brudny i z podstawką, po prostu bardzo ładny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanek Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Te HUMMVE tak szybko rdzewieją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 2 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2007 A gdzie rdza? To błoto Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 4 Czerwca 2007 Share Napisano 4 Czerwca 2007 Nieważne czy błoto czy rdza i tak pod but Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 4 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2007 Nieważne czy błoto czy rdza i tak pod but No pod but... bo lufka jak piszczałka.... Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 4 Czerwca 2007 Share Napisano 4 Czerwca 2007 Sorry nie zauważyłem lufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 4 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2007 Sorry nie zauważyłem lufy No bo za cienka - i nie widać Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 4 Czerwca 2007 Share Napisano 4 Czerwca 2007 AAAA.......le głupi jestem i ślepy jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Pewnie zaraz mi się dostanie za odkopywanie tematu, ale trudno. Na początek pozwolę sobie napisać coś o modelu. Bardzo podoba mi się zarówno on jak i sam pomysł. Wykonanie też całkiem całkiem. Szkoda, że nie miałeś piątego koła, zapewne byłoby jeszcze ładniej Tyle na temat repliki. Chciałbym się jednak zapytać, gdzie robiliście te kaleczki Mam ten sam problem, tyle że w skali 1:35. Skombinowanie numerów do polskich Humvee jest niestety dosyć trudne Jednak głównym powodem aby odkopać ten temat, był fakt, iż ostatnio znalazłem takie zdjęcie. Niestety Twoje numery rejestracyjne nie pasują do wersji M1097A2 Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 24 Września 2010 Autor Share Napisano 24 Września 2010 W momencie gdy pisałeś swego posta byłem na wakacjach i dziś go dopiero znalazłem. Sprawa numerów jest dziwna, ale w momencie robienia modelu takie nr rejestracyjne nosiła wersja cargo. Mam gdzieś zdjęcie w postaci analogowej (znaczy na papierze). Kalki robiliśmy wspólnie z Grzesiem z Modelworku - ja projektowałem w Corelu, on zajął się drukiem (arkusik z drukarni wraz z innymi oznaczeniami wyszedł nam coś koło 20zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 24 Września 2010 Share Napisano 24 Września 2010 Sprawa numerów jest dziwna, ale w momencie robienia modelu takie nr rejestracyjne nosiła wersja cargo. Mam gdzieś zdjęcie w postaci analogowej (znaczy na papierze). No to rzeczywiście dość intrygujące. Mógłbyś kiedyś w wolnej chwili wrzucić jakiś skan albo fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi