madeira Napisano 29 Września 2011 Share Napisano 29 Września 2011 Witam. Model jak w tytule robiony prosto z pudła z dodatkiem gąsienic Friulmodel. Zapraszam do komentowania. Zdjęcia cyknął Marcin Nowogródzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 29 Września 2011 Share Napisano 29 Września 2011 Kontynuowałbyś Tygrysa w 1/16, a nie takie maluchy nam tu pokazujesz :P A tak na serio to przyjemny model. Co prawda widać, że robiony prosto z pudła, ale za to nadrabia malowaniem. Podoba mi się zimowy kamuflaż, nie jest mocno sponiewierany. Delikatne obicia dodają mu uroku (np. jarzmo), chociaż w paru miejscach wyglądają nieco sztucznie (np. ostatnie zdjęcie, ale może to wina dużego zbliżenia). Brudzenie myślę można by jeszcze nieco zróżnicować. Podoba mi się również kolor zapasowych gąsienic na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Bardzo ładnie, ale jak poprzednik zauważył, szkoda że prosto z pudła. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 A teraz jak zwykle dzwignę ci ciśnienie. Z pudła powiadasz? Z pudła kochany to model jest szary, żółtawy, zielony bądź jaki tam jeszcze sobie producent kolor dla plastiku wymyślił. Jak to zawyczaj bywa w twoim przypadku (ostatnio przynajmniej) bez warsztatu i tajniki takiego ładnego modelu zostawiasz tylko dla siebie. Za karę musisz opisać krok po kroku jak doszedłeś do takiego efektu (podejżewam cię o kolaborację z chińczykami). A na serio to bardzo mi sie podoba. Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Super jest ten kociak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 30 Września 2011 Share Napisano 30 Września 2011 Super malowanko. Nie lubię mocno utytłanych modeli ale Twój jest idealny. Bardzo wyważone malowanie. Jedno ale-zapasowe gąski za czyste w porównaniu do całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 a powiedz, to jest nowy model czy jakiś starszy ale teraz obfotografowany?; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Października 2011 Autor Share Napisano 8 Października 2011 Ten model był zrobiony tuż po Afrykańczyku, czyli jakieś.. 6 lat temu? jak pisałem -niedawno poszedł wash i błoto. Będą jeszcze poprawki z tego ostatniego. Co do metod jakie zastosowałem do brudzenia ogólnego i malowania, to całość jest malowana humbrolami. Przetarcia i brudzenie robiłem gąbką i suchym pędzlem ścierając farbę w różnych etapach jej schnięcia -w jednym miejscu prawie suchą, a w innych dopiero co nałożoną. Wszystko aż do zyskania satysfakcjonującego efektu. Dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Dla mnie ten Tygrys jest modelem niesamowicie klimatycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 No i brawo Jasiu! Fajnie 'wyswiechtany' - lubie takie:) Szczegolnie podoba mi sie chlapanie z tylu (oslona wydechow...mniam) Zgadzam sie tez z Tomkiem ze niektore obicia wygladaja nieco nieteges...ale ponownie moze to tylko kwestia zblizenia na ostatniej fotce....Dla podkreslenia niektore wieksze obicia zbalansowalbym jakims bardzo ciemnym rdzawym kolorem. Ogolnie fajowawy. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 a no właśnie, tam myślalem że to starszy model. wiesz że moglbym sie czepić kilku rzeczy ale jak prosto z pudła to z pudła malowanie faktycznie klimatyczne, dobrze wyglada jako całość, gaski też fajnie pomalowane. Narzedzia słabiutko, ale też mam z tym problem ;) No i te obicia kurde, niektore genialne a niektore troche mniej ;P no ale przy malowaniu w 1:16 bedziesz miał ułatwione zadanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Ja tu obić nie widzę, ale może jest ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 10 Października 2011 Autor Share Napisano 10 Października 2011 Wiem Tomku, wiem. Ja go washowałem, to mnie szlag trafiał ilu szczegółów nie ma, a o których długo dyskutowaliśmy. Jeśli chodzi o narzędzia, to do Bytomia coś z nimi podziałam. Obić już nie zmienie. O mój szesnastkowy Tygrys coraz groźniej na mnie patrzy z górnej półki, więc pewnie nie długo się za niego zabiorę znów. Math dzięki za opinie. Każda konstruktywna się przydaje. Wicia 19..coś tam.. , to że model nie powala na kolana to wiem, ale jak masz problem z ciemnością, to może forum z latarką oglądaj, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 " Obić już nie zmienie. " zmienisz jest to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 " Obić już nie zmienie. " zmienisz jest to możliwe ...ale nie potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Moim zdaniem potrzebne, plus zniwelowanie przebarwień farby np. na lufie, które są zrobione aero. I żeby nie było model mi się bardzo podoba a moje sugestie nie są złośliwe tylko chcę coś podpowiedzieć żeby był perfekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi