Milos Varak Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Pierwszy post na forum, to wypada się przywitać. Na imię mam Sebastian i od pewnego czasu mówię o sobie, że jestem modelarskim masochistą-nekrofilem . A to dlatego że kolekcjonuję stare NOVO/FROG`i i sklejam zestawy, które obecnie mają opinię niesklejalnych . Modelu nie trzeba przedstawiać, to (nie)sławny i (nie)lubiany zestaw firmy Lotnia/Farmtex. O dziwo sklejało mi się go całkiem przyjemnie. Prawie w ogóle nie kląłem nad nim, co zdarza mi się przy bardziej sklejalnych modelach . Zdjęcia robione przy sztucznym świetle, jakoś nie potrafię się wyrobić za dnia. Malowany Pactrami, na koniec zielona zrobiła mi psikusa, co widać na obramowaniu oszklenia. Kalki położyły się bardzo dobrze, biorąc pod uwagę ich wiek, jedynie z 5 minut musiało upłynąć po zamoczeniu, aby zaczęły się przesuwać po papierku. Aha, link do krótkiego warsztatu: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=257&t=17267&sid=89de04b4176d9fc790f78971eefe6727 Tak się prezentował w Jaworznie. Źródło:http://zawody.sielata.com.pl/galeria/2011/index.html A na koniec się muszę pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Panie kochany - żeś mi Pan całe dzieciństwo i małolactwo fotą stołu z modelami przypomniał... Sam Uti Spit klawo wyszedł jak na taki gniotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milos Varak Napisano 15 Października 2011 Autor Share Napisano 15 Października 2011 Zdjęcia w świetle dziennym, chyba więcej z mojego idiot-aparatu nie wycisnę :-| Panie kochany - żeś mi Pan całe dzieciństwo i małolactwo fotą stołu z modelami przypomniał...Sam Uti Spit klawo wyszedł jak na taki gniotek. Były momenty, kiedy ten stolik był bardziej oblegany, niż reszta wystawy . Starzy wyjadacze z sentymentem wspominali, jak sklejali te modele, a młodzi patrzyli z niedowierzaniem, co się kiedyś sklejało i że dało się poskładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 hehe powitać kolegę z klubu na forum spitek zacny ! co się mogę przyczepić to wg chyba wszystkich źródeł i kiepskich fotografii spitki 2-osobowe u rusów były całe zielone, łącznie z dołem, ale to taki szczególik pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Ha, jak miło Sebastian, żeś tu przyczłapał, powiem więcej - przyleciał! Fascynująco ale i fajnie wygląda spitek ze zwiezdami;) Znając Twoje tempo sklejania - liczę, że będziesz się często w galeryi pojawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Co to jest kategoria vintage? Bo szczerze mówiąc modele jak ten spit ja robiłem jak miałem 15 lat. Chodzi o to że tu ten modelik spita a tu obok puchar. Coś nie tak.. Może chodzi o to vintage bo ja nie wiem co to znaczy. Olśnijcie mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Modele vintage to są stare modele wykonane w stylu czasów z których pochodzą. Akurat ten model Milosa moim zdaniem jest nieco anty-vintage, ale nie chce się powtarzać (pisałem o tym na innym forum) ani nie chce robić przykrości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Ok teraz rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi