marek1974 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Przedstawiam mój pierwszy warsztat na tym forum.Będzie to KW-1 w malowaniu jak na pudle,model będzie wzbogacony elementami fototrawionymi Lion Roar,gąski chyba zastosuję z Friulmodel.Każda Wasza uwaga,sugestia jest mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Super ze kolejny KW zawitał do warsztatu. Co prawda nie moja skala ale będę się przyglądał budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Jak będziesz kupował gąski z friula to zwróć uwagę które chcesz. Są dwa typy - normalne i lekkie (na co drugim ogniwie nie ma zęba). Ja omyłkowo wziąłem te drugie i to dwa zestawy. A że są drogie to takie już zostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek1974 Napisano 17 Października 2011 Autor Share Napisano 17 Października 2011 Dzięki ,z tymi gąskami to niemiałem pojęcia że są dwa rodzaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek1974 Napisano 25 Października 2011 Autor Share Napisano 25 Października 2011 Moje postępy z prac będą się pojawiały mniej więcej raz w tygodniu,ponieważ trochę czasu mi brakuje.Narazie sklejona została wanna oraz wieża.Elementy,które będą zastąpione fototrawionymi zostały usunięte i zaszpachlowane.Mocowania błotników przygotowane do klejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Czy trumpek przypadkiem nie ma tych części osobno z powycinanymi środkami? Zdaje mi się że w moim KV-2 są. W KV-1 z Tamki też wywaliłem plastiki i dałem blachy. Odpadały mi co chwila. Ale jakoś w końcu dobrnąłem do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek1974 Napisano 25 Października 2011 Autor Share Napisano 25 Października 2011 Te elementy ze śrubami trzeba usunąć z kadłuba i z błotnika, instrukcja od blaszek tak pokazuje,tylko te trójkątne uchwyty są w zestawie Trumpka,ale te pozostaną w wypraskach.Jakim klejem kleiłeś blachy,że odpadały?Ja zakupiłem Loctite Superglue z pędzelkiem do tego celu,ale przed klejeniem spróbuję odtłuścić powierzchnie spirytusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Jaki Tamiya w żelu. Ale może źle je przygotowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 Jedziesz dalej. Coś ostatnio dużo KW na warsztacie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 model będzie wzbogacony elementami fototrawionymi Lion Roar,gąski Dość bogaty ten zestaw blaszek. Jak się kształtuje jego cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek1974 Napisano 26 Października 2011 Autor Share Napisano 26 Października 2011 Zamawiałem w Lucky Model,czekałem na nie około miesiąca.Niewiem jak z ceną obecnie,ale rok temu dałem coś około 12 funtów.Zestawik jest niezły,zawiera aluminiową lufę,ale do modelu który wykonuję te osłony z siatki niepasują,są chyba do póżniejszej wersji.Jakie gąski są do tej wersji z Friula ATL-51,czy ATL-10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Ładnie, ładnie, działaj dalej. Będę zaglądał regularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek1974 Napisano 30 Października 2011 Autor Share Napisano 30 Października 2011 Prace posunęły się do przodu,prawie sklejony cały kadłub i wieża,przykleiłem blaszki,troszkę szpachlowania było w niektórych miejscach,ponieważ wklęsłości na powierzchni niektórych części były widoczne.Robię wersję z zamkniętymi włazami,jeszcze nie czuję się mocny w figurkach.Teraz zostało zawieszenie,koła,czyli monotonność. Lufa jest na razie zestawowa,wsadzona na styk,te osłony z siatki celowo powgniatałem,bo czołg będzie postarzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Sporo szpachli widzę. czyżby jakość Trumpka w 1/35 była gorsza nią Hobby Bossa w 1/48? Złożyłem już dwa KW i jestem na etapie składania trzeciego a szpachli użyłem naprawdę mikroskopijne ilości. Ładnie dawaj dalej. Kiedy malowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Nieźle Ci idzie. Jedziesz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 30 Października 2011 Share Napisano 30 Października 2011 Już wiem co kupie następnego w 1/35.... Dawaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi