pan_piotrek Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 No jasne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Bardzo ładnie. Czym maskowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 28 Listopada 2011 Autor Share Napisano 28 Listopada 2011 Bluetack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Witam. Tylko ten wash na kołach mógłbyś poprawić. Ogólnie super kamo. Zawsze podobał mi się kamuflaż z ,,twardymi" przejściami, a szczególnie na panterze. Powodzenia w dalszych malunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Kalki i dalsze zabiegi brudzące. Z washem na kołach się zrobi porządek jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 No i spoko...odrazu lepiej ! ...brudz go dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Oj ładniutka ta Panterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 Dalszy ciąg, narzędzia na zdjęciach jakoś inaczej niż w rzeczywistości wyglądają. Pobawiłem się trochę olejami głównie białą i żółtą. Chciałem uzyskac efekt wypłowienia. Tak jakby stał w miejscu przez dłuższy czas. Gąsienice założę w weekend. Nie będę jej bardzo tyrał. Z tego co wiem to te Panthery nie miały za bardzo czasu się zużyć. Tak w ogolę to zrobię małą podstawkę z tą Pantherą w głównej roli. W roli drugoplanowej nasz jednoręki i bezgłowy bohater: Zamysł bardzo prosty. Porzucona Panthera "odnaleziona" przez ekipę w willysie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Po przefiltrowaniu/washu kamuflaz wyglada bardzo fajnie! pamietaj o metalizerze na metalowych narzedziach (ale to pewnie zrobisz potem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Jak narazić za Panterę duży plus. Będziesz jeszcze dawał jakichś figurantów do Willysa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2011 Chyba tak. Na pewno jeden będzie stał przy panterze a drugi siedział w jeepie. Ale zobaczę jak mi wyjdzie bo nigdy nie malowałem figurek jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Dasz radę. Jak je będziesz malował to pokaż krok po kroku w warsztacie. Na pewno ktoś coś doradzi. Ja jestem cienki jeśli chodzi o figurki, ale co tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2011 Po kilku próbach udało się zamontować gęsi. Poza tym pozbyłem się trochę białego. Dalsze brudzenie w toku. Już prawie finish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Z gęsiami mu do twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Witam. Chyba jej. Jak to, nie będzie obić rdzy itd. ? ? ? Panterka prezentuje się ładnie, ale wymaga ,,dopieszczenia". Ciekawe jak będzie wyglądała scenka w całości. Trzymam kciuki za wysoki poziom wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2011 Obić i rdzy raczej nie uświadczysz. To były nowe pojazdy i nie brały praktycznie udziału w walkach większych. Nie miały możliwości więc zbyt się zużyć. Oczywiście to nie koniec brudzenia. Jeszcze go trochę dopieszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Kawał dobrej roboty. Chyba nie będziesz miał nic przeciwko jeśli przy tworzeniu swojej panterki A posłużę się twoją jako przykładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 19 Grudnia 2011 Share Napisano 19 Grudnia 2011 Generalnie góra kotki mi się podoba. Za to podwozie jest dla mnie zdecydowanie za czyste, trochę jakby z innego modelu, mam nadzieję, że nad nim solidnie popracujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 model piękny lecz faktycznie albo światło tak pada albo góra jest bardziej wypłowiała od kół zapewne to jeszcze pieścisz generalnie piękna robota gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2011 Aktualizacja nie tyle dotycząca panthery co willysa. Nie chcę mi się zakładać nowego warsztatu. Willys to tylko część projektu Malowany pierwszy raz farbami lifecolor. Farbki bardzo mi się spodobały. Maluję się nimi o wiele przyjemniej niż Vallejo. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie kalki. Bardzo grube i słabo reagujące na chemię. Najgorzej wyszła gwiazda na masce, chociaż na zdjęciach nie za bardzo to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seinnt47 Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 pan.piotrek Świetne malowanie,ile kosztuje ten model? Widze,że masz ten bez karabinu montowanego na tyle pojazdu,moim zdaniem godniej by wyglądał z tym karabinem.Jednak jakość pomalowania wszystko wybacza.xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 25 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2011 Witaj, model Tamiyji kosztuję jakies 60-70zł. W zestawie jest rzeczony karabin ale postanowiłem go nie montować. Dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Bardzo zacznie wygląda. Czym rozcieńczałeś farby lifecolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi