Skocz do zawartości

Jagdtiger Henschel 1:16 na bazie King Tiger Trumpeter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jak narazie brak weny do skończenia pancera 1 ale za to będzie budowa Jagdtigera na bazie King Tiger z Trumpka.

Oczywiście zaczynam od kadłuba , jest on trochę dłuższy niż w Tygrysie.

Na początku wyciąłem dno na odpowiednią długość aby przesunąć całość o 16mm (prawdopodobnie o tyle był dłuższy kadłub w tej skali).

Następnie odciąłem tylnie części wanny , wszystko połączyłem wkładkami polistyrenu o szerokości 16 mm.

Co wyszło to na fotkach :-)

I6hh6.jpg

hQA82.jpg

VvTPK.jpg

KkSsJ.jpg

iqSmx.jpg

l1cOE.jpg

oy3bn.jpg

vmRwp.jpg

Teraz szpachlowanie , szlifowanie itd

Napisano

Witam.

Ooo, robi się ciekawie

Będę oglądał postępy, a za jakiś czas zgłoszę się do Ciebie w wiadomej sprawie

Bo sam chce za jakiś niedługi czas zacząć dłubać swojego JT

Pozdrawiam

Jacek

Napisano

No coś dla mnie .Ja swojego na razie, zrobię jako king tigerka,a za czas jakiś jeśli pozwolą fundusze to mam w planach też jagdtigerka. Będę kibicował i podglądał. A może spotkamy się np. w Osowej gdzie pod koniec listopada będzie wystawa-konkurs?Trzymam kciuki za powodzenie!Oby kleju nie zabrakło i zapału ,no i wiadomo czas żeby był.Powodzenia!!!!

Napisano
... A może spotkamy się np. w Osowej gdzie pod koniec listopada będzie wystawa-konkurs?...

Do Osowej nie zdążę z Jagdtigerem, ale chętnie przyjadę z pancerem 1, mam nadzieję że uda mi się go dokończyć do tego czasu, zostało w sumie 2 dni pracy .

Pozdrawiam

Tym czasem poskładałem z grubsza kadłub:

zijdk.jpg

oRaYl.jpg

pDEGL.jpg

Napisano
Panie Darku oglądam

Wiem !!! - Pozdrowionka !!:D

Widzę tutaj poważny projekt. Przewidujesz jakieś elementy wnętrza, czy raczej Jagdtiger będzie cały pozamykany?

Właśnie o całe to wnętrze sprawa się rozbija , gdyby miał być pozamykany to zrobił bym go od podstaw !

Będzie full wnętrze

Napisano

No ja nie w tym sęsie że na Osową byłby gotowy. Wiem że to mnóstwo pracy i czasu zajmuje, ale chętnie popytam o to i owo. Ale o tym to w Osowej puki co podziwiam, oglądam ,kibicuję!Swego czasu pracowałem w Wejherowie jakieś 6-8 lat. Piękne miasto.Dawno nie byłem,ciekawe jak się zmieniło? Pozdrawiam!

Nie jest sztuką skleić model z pudełka, sztuką jest zbudować go od podstaw !

Prawda to zaiste! Wiem coś o tym bo tak czynię,"strugając" okręcik od a do z.

Napisano
Właśnie o całe to wnętrze sprawa się rozbija , gdyby miał być pozamykany to zrobił bym go od podstaw !

Będzie full wnętrze

W takim razie powiem jedno: Super!