Rabotnik Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Witam, jak narazie brak weny do skończenia pancera 1 ale za to będzie budowa Jagdtigera na bazie King Tiger z Trumpka. Oczywiście zaczynam od kadłuba , jest on trochę dłuższy niż w Tygrysie. Na początku wyciąłem dno na odpowiednią długość aby przesunąć całość o 16mm (prawdopodobnie o tyle był dłuższy kadłub w tej skali). Następnie odciąłem tylnie części wanny , wszystko połączyłem wkładkami polistyrenu o szerokości 16 mm. Co wyszło to na fotkach :-) Teraz szpachlowanie , szlifowanie itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Witam. Ooo, robi się ciekawie Będę oglądał postępy, a za jakiś czas zgłoszę się do Ciebie w wiadomej sprawie Bo sam chce za jakiś niedługi czas zacząć dłubać swojego JT Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Witam. Ooo, robi się ciekawie ... a za jakiś czas zgłoszę się do Ciebie w wiadomej sprawie Pozdrawiam Jacek Spoko, będę tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Przy tej skali i modelarzu zawsze jest ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 No coś dla mnie .Ja swojego na razie, zrobię jako king tigerka,a za czas jakiś jeśli pozwolą fundusze to mam w planach też jagdtigerka. Będę kibicował i podglądał. A może spotkamy się np. w Osowej gdzie pod koniec listopada będzie wystawa-konkurs?Trzymam kciuki za powodzenie!Oby kleju nie zabrakło i zapału ,no i wiadomo czas żeby był.Powodzenia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 ... A może spotkamy się np. w Osowej gdzie pod koniec listopada będzie wystawa-konkurs?... Do Osowej nie zdążę z Jagdtigerem, ale chętnie przyjadę z pancerem 1, mam nadzieję że uda mi się go dokończyć do tego czasu, zostało w sumie 2 dni pracy . Pozdrawiam Tym czasem poskładałem z grubsza kadłub: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Panie Darku oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Widzę tutaj poważny projekt. Przewidujesz jakieś elementy wnętrza, czy raczej Jagdtiger będzie cały pozamykany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 1 Listopada 2011 Autor Share Napisano 1 Listopada 2011 Panie Darku oglądam Wiem !!! - Pozdrowionka !! Widzę tutaj poważny projekt. Przewidujesz jakieś elementy wnętrza, czy raczej Jagdtiger będzie cały pozamykany? Właśnie o całe to wnętrze sprawa się rozbija , gdyby miał być pozamykany to zrobił bym go od podstaw ! Będzie full wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 No ja nie w tym sęsie że na Osową byłby gotowy. Wiem że to mnóstwo pracy i czasu zajmuje, ale chętnie popytam o to i owo. Ale o tym to w Osowej puki co podziwiam, oglądam ,kibicuję!Swego czasu pracowałem w Wejherowie jakieś 6-8 lat. Piękne miasto.Dawno nie byłem,ciekawe jak się zmieniło? Pozdrawiam! Nie jest sztuką skleić model z pudełka, sztuką jest zbudować go od podstaw ! Prawda to zaiste! Wiem coś o tym bo tak czynię,"strugając" okręcik od a do z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Właśnie o całe to wnętrze sprawa się rozbija , gdyby miał być pozamykany to zrobił bym go od podstaw !Będzie full wnętrze W takim razie powiem jedno: Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi