Skocz do zawartości

Jagdtiger Henschel 1:16 na bazie King Tiger Trumpeter

Rabotnik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak narazie brak weny do skończenia pancera 1 ale za to będzie budowa Jagdtigera na bazie King Tiger z Trumpka.

Oczywiście zaczynam od kadłuba , jest on trochę dłuższy niż w Tygrysie.

Na początku wyciąłem dno na odpowiednią długość aby przesunąć całość o 16mm (prawdopodobnie o tyle był dłuższy kadłub w tej skali).

Następnie odciąłem tylnie części wanny , wszystko połączyłem wkładkami polistyrenu o szerokości 16 mm.

Co wyszło to na fotkach :-)

I6hh6.jpg

hQA82.jpg

VvTPK.jpg

KkSsJ.jpg

iqSmx.jpg

l1cOE.jpg

oy3bn.jpg

vmRwp.jpg

Teraz szpachlowanie , szlifowanie itd

No coś dla mnie .Ja swojego na razie, zrobię jako king tigerka,a za czas jakiś jeśli pozwolą fundusze to mam w planach też jagdtigerka. Będę kibicował i podglądał. A może spotkamy się np. w Osowej gdzie pod koniec listopada będzie wystawa-konkurs?Trzymam kciuki za powodzenie!Oby kleju nie zabrakło i zapału ,no i wiadomo czas żeby był.Powodzenia!!!!

... A może spotkamy się np. w Osowej gdzie pod koniec listopada będzie wystawa-konkurs?...

Do Osowej nie zdążę z Jagdtigerem, ale chętnie przyjadę z pancerem 1, mam nadzieję że uda mi się go dokończyć do tego czasu, zostało w sumie 2 dni pracy .

Pozdrawiam

Tym czasem poskładałem z grubsza kadłub:

zijdk.jpg

oRaYl.jpg

pDEGL.jpg

Panie Darku oglądam

Wiem !!! - Pozdrowionka !!:D

Widzę tutaj poważny projekt. Przewidujesz jakieś elementy wnętrza, czy raczej Jagdtiger będzie cały pozamykany?

Właśnie o całe to wnętrze sprawa się rozbija , gdyby miał być pozamykany to zrobił bym go od podstaw !

Będzie full wnętrze

No ja nie w tym sęsie że na Osową byłby gotowy. Wiem że to mnóstwo pracy i czasu zajmuje, ale chętnie popytam o to i owo. Ale o tym to w Osowej puki co podziwiam, oglądam ,kibicuję!Swego czasu pracowałem w Wejherowie jakieś 6-8 lat. Piękne miasto.Dawno nie byłem,ciekawe jak się zmieniło? Pozdrawiam!

Nie jest sztuką skleić model z pudełka, sztuką jest zbudować go od podstaw !

Prawda to zaiste! Wiem coś o tym bo tak czynię,"strugając" okręcik od a do z.