skala72 Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Zdjęcia zawartości pudełka modelu wczesnej wersji Sd.Kfz. 250: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Adam - nie mam doświadczenia z pancerką ale to jest raczej wymagający zestaw??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Trzeba się trochę przy nim narobić, ale nie ma innego modelu w plastiku wczesnej wersji Sd.Kfz. 250/1 w skali 1/72, no i można pokombinować w różnych wariantach z FlaK 20mm, PaK 37 ..... Zapewne ACE wyda inne wersje np. Sd.Kfz. 250/9(neu), już ukazał się w wer. (alt), a nawet z Jaboshreck'iem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Neu inaczej nowy (puźny nie wczesny) Alt inaczej stary (wczesny) :-) Takie tam Śląskie tlumaczenia :-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Listopada 2011 Autor Share Napisano 1 Listopada 2011 Masz rację, odwrotnie: Alt (stara): podstawowa, z podciętymi, łamanymi burtami i łamaną przednią płytą kadłuba. Model wytwarzany do 1943 Neu (nowa): uproszczona, z płaskimi burtami i płaską przednią płytą kadłuba (wzorowano się na Sd.Kfz.251 Ausf. D). Model posiadał również wbudowane zasobniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Adam, można prosić o jakieś zdjęcie ze zbliżeniem na gąsienice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Listopada 2011 Autor Share Napisano 1 Listopada 2011 Takie same jak w wersji Sd.Kfz. 250/9 (alt): I dlatego Pioter (Peter) z Modell Transa wykonał: Dla porównania: In-Box Sd.Kfz. 250/9 (alt) In-Box Sd.Kfz. 250/1 (neu) Co do wersji 250/1 (alt) to oczywiście ona już jest od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Co by nie pisać o Ace to i tak mają zbyt duże ceny za swoje short-runowe modele. Nawet biorąc pod uwagę to, że nie "klepią" seryjne Tigerów, Panther i innych komercyjnych kotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Listopada 2011 Autor Share Napisano 2 Listopada 2011 Hmm, popatrz na modele i ceny innych firm, a zmienisz zdanie. Pamiętaj, model kupuje się dla modelu, a że trzeba poświęcić przy nim trochę więcej czasu i zużyć więcej szpachli przy nim to sama frajda - wyrosłem z klocków Lego i"oczekuję więcej" od modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Adam, Ty zmieniasz zdanie za każdym razem jak reklamujesz iny model. Jak dobry to że tylko dobre są fajne bo za kasę to tylko super trzeba brać, a jak short-run, przy którym jest miesiąc siedzenia to, że te słabe to są najsuperowniejsze... Marketing marketingiem, ale trochę na wstrzymanie dawaj, bo ludzie aż takiej sklerozy nie mają i pamiętają co pisałeś pół roku wcześniej na ten przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Listopada 2011 Autor Share Napisano 2 Listopada 2011 Bez przesady. Pół roku to kupa czasu, fakt, na początku ACE dla mnie to była masakrą, ale teraz jest inaczej. Zresztą znam ludzi, którzy mimo tego, że spędzają nad model ok. miesiąca nadal kupują ACE i "mordują się" dalej. W końcu po to się jest sklejaczem, aby podnosić sobie poprzeczkę, kiedyś do żywicy podchodziłem z osikowym kołkiem, srebrnym krzyżem i wodą święconą, a teraz ... luzik. U mnie to idzie z wiekiem, niczym wino. Co do psioczenia, a następnie wychwalania to dalej tak będzie ... trza sobie życie urozmaicać. Daj spokój z marketingiem, ja tu Skala72 jestem i jak będzie coś fajnego to zawszę będę pisał i walił fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi