Skocz do zawartości

[In-Box] - Sd.Kfz. 250/1 (neu) - ACE 1/72

skala72

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba się trochę przy nim narobić, ale nie ma innego modelu w plastiku wczesnej wersji Sd.Kfz. 250/1 w skali 1/72, no i można pokombinować w różnych wariantach z FlaK 20mm, PaK 37 .....

Zapewne ACE wyda inne wersje np. Sd.Kfz. 250/9(neu), już ukazał się w wer. (alt), a nawet z Jaboshreck'iem.

Masz rację, odwrotnie:

Alt (stara): podstawowa, z podciętymi, łamanymi burtami i łamaną przednią płytą kadłuba. Model wytwarzany do 1943

Neu (nowa): uproszczona, z płaskimi burtami i płaską przednią płytą kadłuba (wzorowano się na Sd.Kfz.251 Ausf. D). Model posiadał również wbudowane zasobniki.

Takie same jak w wersji Sd.Kfz. 250/9 (alt):

ace72247_15.jpg

I dlatego Pioter (Peter) z Modell Transa wykonał:

uklad-jezdny-do-sdkfz250.jpg

Dla porównania:

In-Box Sd.Kfz. 250/9 (alt)

In-Box Sd.Kfz. 250/1 (neu)

Co do wersji 250/1 (alt) to oczywiście ona już jest od dawna.

Co by nie pisać o Ace to i tak mają zbyt duże ceny za swoje short-runowe modele. Nawet biorąc pod uwagę to, że nie "klepią" seryjne Tigerów, Panther i innych komercyjnych kotów.

Hmm, popatrz na modele i ceny innych firm, a zmienisz zdanie. Pamiętaj, model kupuje się dla modelu, a że trzeba poświęcić przy nim trochę więcej czasu i zużyć więcej szpachli przy nim to sama frajda - wyrosłem z klocków Lego i"oczekuję więcej" od modeli.

Adam, Ty zmieniasz zdanie za każdym razem jak reklamujesz iny model. Jak dobry to że tylko dobre są fajne bo za kasę to tylko super trzeba brać, a jak short-run, przy którym jest miesiąc siedzenia to, że te słabe to są najsuperowniejsze... Marketing marketingiem, ale trochę na wstrzymanie dawaj, bo ludzie aż takiej sklerozy nie mają i pamiętają co pisałeś pół roku wcześniej na ten przykład.

Bez przesady. Pół roku to kupa czasu, fakt, na początku ACE dla mnie to była masakrą, ale teraz jest inaczej. Zresztą znam ludzi, którzy mimo tego, że spędzają nad model ok. miesiąca nadal kupują ACE i "mordują się" dalej. W końcu po to się jest sklejaczem, aby podnosić sobie poprzeczkę, kiedyś do żywicy podchodziłem z osikowym kołkiem, srebrnym krzyżem i wodą święconą, a teraz ... luzik. U mnie to idzie z wiekiem, niczym wino. Co do psioczenia, a następnie wychwalania to dalej tak będzie ... trza sobie życie urozmaicać.

Daj spokój z marketingiem, ja tu Skala72 jestem i jak będzie coś fajnego to zawszę będę pisał i walił fotki.