Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mała dioramka przedstawiająca pojmanie podejrzanych na jednej z ulic miasta Al-Fallujach w Iraq'u. Już poznałem błędy wytknięte na innym forum. Mianowicie chociażby brązowe plamy na mundurach US są za małe i powinienem troszkę inaczej zamontować pomarańczowy panel na masce. Jeszcze muszę dodać resztki ram okiennych i jakieś wyrwane drzwi. Pozostawiam Wam do oceny. Pozdrawiam.

HPIM4029.jpg

HPIM4030.jpg

HPIM4031.jpg

HPIM4032.jpg

HPIM4033.jpg

HPIM4034.jpg

HPIM4037.jpg

HPIM4038.jpg

Napisano
Wyglądają jak owinięcie w torby z tesco, psuja efekt końcowy.

A oprócz tego czy 6-cio kolorowe mundury nie zostały wycofane przed Irakiem w drugim wydaniu?

Napisano

A oprócz tego czy 6-cio kolorowe mundury nie zostały wycofane przed Irakiem w drugim wydaniu?

Wpisz w Google Fallujah i tam są właśnie takie mundury.

Napisano

Chocolate Chip używany był w Desert Storm, oporządzenie i broń figurek jest z Desert Storm, tyle że w 91'wszym USMC nie było w Falludży. Mundur ten został wycofany w USMC w okolicach 94tego roku, obecnie w Iraku używany był przez policje i wojsko Irackie (stąd Michalw na zdjęciach 6 color) jednakże został zastąpiony przez mundury z wzorem pixelowych, gdyż bardzo łatwo te mundury zdobywali terroryści.

Ludzie jeżeli bierzecie się za "Dioramy" w które umieszczacie np. w "Fallujah" a w niej występują "Marinesi", zadajcie sobie kapkę trudu i poczytajcie, pooglądajcie więcej niż jedno dwa zdjęcia, bo później powstają takie potworki.

Napisano

Ci żołdacy są zdecydowanie z ''Pustynnej Burzy " mają oporządzenie Alice i kamizelki PSGT . A poza tym to co wymalowałeś to wcale nie jest "czekoladowe ciastko'' ale raczej jakiś mix z tym późniejszym pustynnym. Musisz dokładniej oglądać zdjęcia.A co do merytoryczności to nie sądzę że US Army lub USMC wiąże aresztantów sznurem, są na to za leniwi a zresztą logistyka u nich o niebo lepiej działa. Pozdrawiam

Napisano
A co do merytoryczności to nie sądzę że US Army lub USMC wiąże aresztantów sznurem, są na to za leniwi

Nie chodzi o lenistwo, ale o bezpieczeństwo i wygodę. Szybciej skuć kogoś czymś takim

Plastic_Handcuffs.jpg

Niż pitolić się z liną, poza tym z plastikowych kajdanek ciężko się uwolnić

Napisano

babol jest zapamiętany. A może coś o samej scence? Jak ogólnie się podoba. Z dioramami dopiero zaczynam to jest moja druga. Mam nadzieje że 3 i 4 która jest w trakcie roboty będzie lepsza. Dzięki za wytknięte błędy chłopaki, mobilizują do poprawy.

Napisano
napisałem przecież że logistykę mają najlepszą na świecie/już od IIWŚ/ Pozdrawiam
p

Och no już nie przesadzajmy, pokazali jak u nich świetnie jest z logistyką kiedy np Korpus jechał na OIF bez baterii do NVG lub musieli wcinać humanitarne MRE

Napisano
:sciana: babol jest zapamiętany. A może coś o samej scence? Jak ogólnie się podoba. Z dioramami dopiero zaczynam to jest moja druga. Mam nadzieje że 3 i 4 która jest w trakcie roboty będzie lepsza. Dzięki za wytknięte błędy chłopaki, mobilizują do poprawy.

Scenka trochę dziwna , a mianowicie dlaczego nikt nie trzyma tych podejrzanych na muszce? Dwóch podejrzanych jeden żołnierz a reszta odwrócona plecami.

Napisano

Trudno, ale jestem zdecydowanie na NIE.

Dlaczego?

Scenka nie przemyślana merytorycznie, figurki delikatnie mówiąc nieprzekonywujące, ruiny także (cegła typ europejski, kolor również) i wszystko jakoś kupy się nie trzyma.

Jedyny plus to ewentualnie pojazd.

Sorry, ale za dużo błędów.

Napisano
Pierdół się czepiacie, fajna scenka, fajny pomysł. Gratulacje.

Diabeł tkwi w szczegółach, znasz to powiedzenie?

Napisano
Pierdół się czepiacie, fajna scenka, fajny pomysł. Gratulacje.

Sama koncepcja może i owszem,ale skoro robiąc dioramkę warto by trzymać się mniej lub bardziej realiów.Pewnie przesadzam,ale idąc dalej tym tokiem rozumowania można by było umieścić SAEL-ów w płetwach i wcisnąć im w łapy Garandy...

Zmiana tytułu dioramy i już będzie lepiej