RH Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) No i kolejny modelik tym razem Academy w 1:48 znanego ASIORA Lt.Col.Franka Gabreskiego z 61 st FS Boxed,Anglia 1944. .Sam model jak to model nie jest to szczyt dokładności(jeżeli chodzi o szczegóły(wiadomo to nie Tamiya)ale też można coś konkretnego skleić .Poza uzupełnieniem kabinki o Zooma ,przerobieniu wylotu spalin wraz z żaluzjami,dodaniu paru "duperelów" do silnika (a dokładnie drucików imitujących przewody) wykonaniu sprężarki i coś tam jeszcze . ,nic więcej nie zmieniałem.Oczywiście jak zwykle będą słowa krytyki Widzę ze sa osoby "delikutaśne " więc usunąłem wpis godzący w ich uczucia Myślę że teraz też sie nie obrażą Edytowane 8 Listopada 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 piękna praca. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Oczywiście jak zwykle będą słowa krytyki wytykanie baboli .Ale jak kiedyś pisałem każdy ma prawo do swojej oceny Ja ze swojej strony dodam że pominę to milczeniem bo mi sie nie chce przed nikim tłumaczyć i polemizować Koniec mądrości Nie zabrzmiało to mądrze, raczej nieco infantylnie i arogancko. Coś w stylu, hołdy i pokłony przyjmuję, ale jestem ponad wszelką krytykę... Mądrość ludowa głosi: "prawdziwa cnota krytyki się nie boi". Jeśli nie weźmiesz sobie tego do serca, to nikt nie będzie chciał oglądać i komentowac twoich modeli... A chyba po to je publicznie pokazujesz??? Monografie i tym podobne bajdurki ,każdy może sobie poczytać w internecie lub w publikacjach .Uważam to za dobry pomysł ,niech młodzież ruszy trochę głową a nie przychodzi na gotowe Ja uważam, że warto sobie zadać trud i zaciekawić młodzież choć kilkoma zdaniami historycznego wprowadzenia, wtedy tym pewniej sięgną po źródła. Natomiast irytyjące może być jeśli swoje lenistwo ktoś próbuje uzasadnić dziwnymi teoriami "wychowawczymi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Banny napisał Ja uważam, że warto sobie zadać trud i zaciekawić młodzież choć kilkoma zdaniami historycznego wprowadzenia, wtedy tym pewniej sięgną po źródła. Natomiast irytyjące może być jeśli swoje lenistwo ktoś próbuje uzasadnić dziwnymi teoriami "wychowawczymi". Banny Po części zgodzę się z tym co napisałeś, ale co do fragmentu odnoszącego się do podawania wszystkiego "na tacy" młodzieży to wnoszę sprzeciw. Wiem na przykładzie pokolenia własnej latorosli że są bardzo leniwi i wygodni,i tylko na to czekają. ... Co do modelu to jeden z bardzo niewielu wykonanych przez R&H któremu bardzo dawno zdjęto metkę z ceną i folie z fotela pilota, Są ślady eksploatacji tam gdzie trzeba i to bardzo realistyczne,według mnie bardzo wyważone i nie przesadzone. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Zobaczyłem i tyle. Żadnych emocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 A ja uważam, że modelik fajny, zwłaszcza, że to Academy. Na różnych forach prawie każdy narzeka na ten wypust, że słabo spasowany, mało sklejalny, wiadro szpachli i parę m2 papieru ściernego, a tu proszę - można. Co do przyjmowania słów krytyki to każdy powinien mieć swoje podejście i jest to jego indywidualna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Dla mnie bomba Fajnie utytłany, piękne zdarcia farby, a ślady na pasach inwazyjnych klasa, no i to co mi wpadło w oko - przednia krawędź osłony silnika i zdarte częściowo pasy na stateczniku poziomym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Ja nie bede sie mieszal w polityke, dla oka ladny. Gratulacje RH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 model jako calosc cieszy oko, jest stonowany i wywazony w swojej eksploatacji (fajnie kolego RH sie sie na takie elementy pokusiles) Co do wzgledow ideologiczno-modelarsko-historyczno-wychowawczych, to fajnie zobaczyc na forum rysik historyczny danego egzemplarza, nawet gdyby był juz bardzo obcykany (jakos tak ta kwestia zamyka calosc pracy nad modelem. A kazdy zrobi i tak jak uwaza za stosowne) gratuluje fajnego modelu! K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 9 Listopada 2011 Autor Share Napisano 9 Listopada 2011 Coś w innym stylu dla rozładowania złej aury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Widzę ze sa osoby "delikutaśne " więc usunąłem wpis godzący w ich uczucia Myślę że teraz też sie nie obrażą Cóż, może przesadziłem z "moralizatorstwem", ale moje uczucia na pewno nie doznały szwanku. Zawsze lepiej prowokować modelami, a nie słowami (nawet upstrzonymi masą usmieszków), wtedy nie trzeba rozładowywać atmosfery! P-47 przyjemny w odbiorze jak niemal każda produkcja RH. Z oczekiwanej przez autora krytyki wymienię zbyt rozmyte plamy na kadłubie (vide foto archiwalne, zresztą box-art jest tu bliższy rzeczywistości niż model) oraz niespasowana z kadłubem osłona kabiny, której spływ odstaje zarówno w pozycji otwartej jak i zamkniętej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramszmit Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Fajna robótka. Podoba mi się.Toż Gabreski to nasz człowiek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi