Skocz do zawartości

najlepsi producenci modeli ? kogo polecacie

filinho_77

Rekomendowane odpowiedzi

Nie lubię tego typu pytań, bo naprawdę ciężko jest powiedzieć: "Ta firma robi same fajne, dokładne merytorycznie i przyjemne w budowie modele". Niestety ale byłoby to kłamstwo i świadome wprowadzenie w błąd.

Wybór modelu powinno się rozpoczynać od sprecyzowania jakie maszyny nas interesują i co chcemy osiągnąć. Wtedy będzie można z czystym sercem doradzić jakiś konkretny zestaw lub zestawy.

Powiedz nam co Cię najbardziej interesuje, a pomożemy

Pozdrawiam

Kornik

Ale zauważyłem ze w zestawach italeri jest znacznie mniej elementów niż w zestawach revella. a co sadzicie o tej firmie jakie są wasze doświadczenia z modelami tej firmy ?

jakie są wasze doświadczenia z modelami tej firmy ?

A jakie są Twoje doświadczenia modelarskie? Czego szukasz? W jakiej skali? Typy samolotów? Temat z seri debilnych - z reguły na pudełkach jest informacja o liczbie części - idź do sklepu wybierz pudło z największa liczbą elementów i masz swój super zestaw. Za chwilę zadasz pytanie czy te w małych pudełkach są lepsze od tych w dużych. Zadaj konkretne pytanie, bo łapki opadają jak się czyta takie pierdoły.

Revell ogólnie robi niezłe modele, ale zdarzają im się wtopy. Na pewno często zdarzają im się błędy, ale nie kłują one jakoś strasznie w oczy. Np. Hurricane z Revella chyba jest najlepszy na rynku, za to Spit Mk.Vb ma słabo zrobione przejście skrzydło - kadłub. Nie wiem jak z odrzutowcami, bo się nimi nie interesuję. Na pewno lepsze niż Italeri, ale np. MiG-i 29 są bardzo słabe.

Ale zauważyłem ze w zestawach italeri jest znacznie mniej elementów niż w zestawach revella

Takiego Mustanga powinieneś sobie sprawić... 1000 elementów!!!

puzzle.jpg

Revell ogólnie robi niezłe modele, ale zdarzają im się wtopy. Na pewno często zdarzają im się błędy, ale nie kłują one jakoś strasznie w oczy. Np. Hurricane z Revella chyba jest najlepszy na rynku, za to Spit Mk.Vb ma słabo zrobione przejście skrzydło - kadłub. Nie wiem jak z odrzutowcami, bo się nimi nie interesuję. Na pewno lepsze niż Italeri, ale np. MiG-i 29 są bardzo słabe.

Dokładnie o tym samym pisałem. Nie można od tak powiedzieć, że np. "Revell robi modele git, a Italeri robi Fe". Tak się po prostu nie godzi

a na serio to zależy co. Bo np. Rosyjskie dobre ma Zvwiezda i italeri a amerykańce to trumpter.

Napisałeś "na serio" więc co nieco dodam - Amerykanie Chińczyków nie podbili więc "trąbkę" (Trumpeter) pozostawmy w Azji oraz Rosjanie nie zajęli Italii (na ich i nasze szczęście) więc Italeri pozostaje dalej Włoskie .

A tak na marginesie - dyskusja luźna ja tak o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi

Pozdrawiam

Piotrek