tmajer Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 Jako miłośnik szwedzkiej marki musiałem mieć ten model. Pozwoliłem sobie umieścić w jednym temacie kilka fotek z budowy, jak i gotowy model. Oryginał już od dawna nieprodukowany, a szkoda. Niektórzy twierdzą, że to ostatnie prawdziwe Volvo ..... Kilka szczegółów z budowy: Model już gotowy: I jeszcze porównanie z wersją DTM - proszę się nie śmiać, model wyścigowy skleiłem baaaardzo dawno, jako jeden z pierwszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 Volvo bardzo ładne szczególnie wnętrze, widać że się starałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 moje zdanie znasz: Bomba! napisz tlko, czy wykładzinki podłogowe robiłeś sam, czy były w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 Wykładzinki i deska rozdzielcza powalają na kolana. Malowanie także bardzo czyste. Szóstka z minusikiem ode mnie Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 2 Czerwca 2007 Share Napisano 2 Czerwca 2007 Kurde świetne te Volviaki są ale najbardziej podoba mi się deska i tapiecerka, jaką farbką malowałeś tapicere i fotele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 3 Czerwca 2007 Share Napisano 3 Czerwca 2007 trochę jest ubrudzona deska rozdzielcza tutaj przy zegarach po prawej stronie "konsoli" , reszta... Baardzo ładnie , brak np pasów itp szczegółów ale ... Śliczny model, jak napisałeś część ludzi twierdzi że to ostanie prawdziwe Volvo ... też tak sadzę ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 3 Czerwca 2007 Share Napisano 3 Czerwca 2007 Tak, też uważam, że właśnie deska to mały minusik tego modelu, bo z zewnątrz jest jak najbardziej OK!!! Model bardzo ładnie sie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Czerwca 2007 Share Napisano 3 Czerwca 2007 Model bardzo mi się podoba. Czysto wykonany. Jedyne do czego mógłbym się doczepić to właśnie lekkie otarcie (ubrudzenie?) na krawędzi po prawej stronie deski rozdzielczej oraz błyszcząca tapicerka Ale jest Czekam na więcej takich modeli Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 13 Lipca 2007 Autor Share Napisano 13 Lipca 2007 Kurde świetne te Volviaki są ale najbardziej podoba mi się deska i tapiecerka, jaką farbką malowałeś tapicere i fotele ? Mam chwilę czasu, to odgrzebuję temat. Fotele pomalowane są olejnym błyszczącym Humbrolem nr7 (jakieś stare oznaczenie - farba ma dobre 6 lat). Natomiast deska i tapicerka akrylem Pactry o oznaczeniu A102 RAL 8020. Samoprzylepna wykładzina na podłogę była już w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Brdzo ładne wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Super Volvo szkoda, że nie cięzarówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 a czym malowales karoserie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 18 Lipca 2007 Autor Share Napisano 18 Lipca 2007 a czym malowales karoserie?? Humbrolem olejnym, metalicem. Na puszce jest nr 50. Oczywiście aerografem. Dwie warstwy, a potem szlifowanie pastą Tamiya finish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 Witam, na trzecim zdjęciu wyraźnie widać przezroczystą folię wokół kalek. Nie wiem czy w skończonym modelu też się świecą, bo nie widać tego na zdjęciach. Poza tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 18 Lipca 2007 Autor Share Napisano 18 Lipca 2007 na trzecim zdjęciu wyraźnie widać przezroczystą folię wokół kalek. Nie wiem czy w skończonym modelu też się świecą, bo nie widać tego na zdjęciach. Świecą się - po nałożeniu kalek nie malowałem już budy bezbarwnym. Ale w rzeczywistości jest to praktycznie niezauważalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 28 Lipca 2007 Share Napisano 28 Lipca 2007 Wygląd prawdziwego volvo 850 pomine. Model wykonany bardzo ładnie, wsumie mam tylko jedneo zastrzeżenie-fotele się błyszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 28 Lipca 2007 Share Napisano 28 Lipca 2007 Bardzo ładny model ! fakt tylko te fotele zbyt mocno błysczące ale najlepszy jest ten wyscigowy volvo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Wygląd prawdziwego volvo 850 pomine.Model wykonany bardzo ładnie, wsumie mam tylko jedneo zastrzeżenie-fotele się błyszczą. Ano się błyszczą bo są ze skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi