tmajer Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Jako miłośnik szwedzkiej marki musiałem mieć ten model. Pozwoliłem sobie umieścić w jednym temacie kilka fotek z budowy, jak i gotowy model. Oryginał już od dawna nieprodukowany, a szkoda. Niektórzy twierdzą, że to ostatnie prawdziwe Volvo ..... Kilka szczegółów z budowy: Model już gotowy: I jeszcze porównanie z wersją DTM - proszę się nie śmiać, model wyścigowy skleiłem baaaardzo dawno, jako jeden z pierwszych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciek92 Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Volvo bardzo ładne szczególnie wnętrze, widać że się starałeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cruenzo Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 moje zdanie znasz: Bomba! napisz tlko, czy wykładzinki podłogowe robiłeś sam, czy były w zestawie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Wykładzinki i deska rozdzielcza powalają na kolana. Malowanie także bardzo czyste. Szóstka z minusikiem ode mnie Pozdrawiam, Przemek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serek Posted June 2, 2007 Share Posted June 2, 2007 Kurde świetne te Volviaki są ale najbardziej podoba mi się deska i tapiecerka, jaką farbką malowałeś tapicere i fotele ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fliper_nx Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 trochę jest ubrudzona deska rozdzielcza tutaj przy zegarach po prawej stronie "konsoli" , reszta... Baardzo ładnie , brak np pasów itp szczegółów ale ... Śliczny model, jak napisałeś część ludzi twierdzi że to ostanie prawdziwe Volvo ... też tak sadzę ;). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefantes Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Tak, też uważam, że właśnie deska to mały minusik tego modelu, bo z zewnątrz jest jak najbardziej OK!!! Model bardzo ładnie sie prezentuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Model bardzo mi się podoba. Czysto wykonany. Jedyne do czego mógłbym się doczepić to właśnie lekkie otarcie (ubrudzenie?) na krawędzi po prawej stronie deski rozdzielczej oraz błyszcząca tapicerka Ale jest Czekam na więcej takich modeli Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmajer Posted July 13, 2007 Author Share Posted July 13, 2007 Kurde świetne te Volviaki są ale najbardziej podoba mi się deska i tapiecerka, jaką farbką malowałeś tapicere i fotele ? Mam chwilę czasu, to odgrzebuję temat. Fotele pomalowane są olejnym błyszczącym Humbrolem nr7 (jakieś stare oznaczenie - farba ma dobre 6 lat). Natomiast deska i tapicerka akrylem Pactry o oznaczeniu A102 RAL 8020. Samoprzylepna wykładzina na podłogę była już w zestawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 Brdzo ładne wykonanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Tul Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 Super Volvo szkoda, że nie cięzarówka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksik750 Posted July 18, 2007 Share Posted July 18, 2007 a czym malowales karoserie?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmajer Posted July 18, 2007 Author Share Posted July 18, 2007 a czym malowales karoserie?? Humbrolem olejnym, metalicem. Na puszce jest nr 50. Oczywiście aerografem. Dwie warstwy, a potem szlifowanie pastą Tamiya finish. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBat Posted July 18, 2007 Share Posted July 18, 2007 Witam, na trzecim zdjęciu wyraźnie widać przezroczystą folię wokół kalek. Nie wiem czy w skończonym modelu też się świecą, bo nie widać tego na zdjęciach. Poza tym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmajer Posted July 18, 2007 Author Share Posted July 18, 2007 na trzecim zdjęciu wyraźnie widać przezroczystą folię wokół kalek. Nie wiem czy w skończonym modelu też się świecą, bo nie widać tego na zdjęciach. Świecą się - po nałożeniu kalek nie malowałem już budy bezbarwnym. Ale w rzeczywistości jest to praktycznie niezauważalne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 Wygląd prawdziwego volvo 850 pomine. Model wykonany bardzo ładnie, wsumie mam tylko jedneo zastrzeżenie-fotele się błyszczą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 Bardzo ładny model ! fakt tylko te fotele zbyt mocno błysczące ale najlepszy jest ten wyscigowy volvo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cruenzo Posted August 8, 2007 Share Posted August 8, 2007 Wygląd prawdziwego volvo 850 pomine.Model wykonany bardzo ładnie, wsumie mam tylko jedneo zastrzeżenie-fotele się błyszczą. Ano się błyszczą bo są ze skóry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts