tomek14147 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Oto taki mały projekcik malowany z doskoku. Ostatnio jestem na etapie testowania różnych środków do zmywania farb z modeli, które mi się nie podobały pod względem wykonania. Panzer Revell'a to jeden z efektów tych prób. Stwierdziłem, że nie chce mi się bawić w merytorykę i poprawianie i przeznaczę go jako poligon doświadczalny. Tym razem postanowiłem poćwiczyć nad malowaniem w kolorze Panzergrau oraz intensywnym brudzeniem rodem z ziemi Sowieckiej, wiecie kurz, kałuże, ziemia wybuchająca od pocisków i takie tam Kalki pierwsze lepsze wyciągnięte z szafy. Baza malowana akrylami Tamiyi i Vallejo. Brudzenie i inne "efekty" to fary olejne i pigmenty MiG'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Czyli jest szansa ujrzeć ten model w kilku malowaniach. Oceniając ten model jako bardzo zakurzony to najbardziej podoba mi się przód. Tył i koła już słabiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Jak na ten model Revella to wyszedł bardzo ładnie. Szkoda, że nie zmieniłeś tych cholernych lin, np. skręcić z trzech drucików 0,2, efekt byłby o niebo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 Skala72, dzięki. Model był zbudowany już dawno temu i prawdę mówiąc nie chciało mi się bawić w żadne poprawki. Wymyłem go i przemalowałem, coby nie straszył na półce, a uwierz mi, wyglądał okropnie. Bazylms, trójka już raczej tak zostanie. Mam jeszcze kilku kandydatów do ponownego malowania, niestety czasu brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Witam.Jak na 72 to niezle-szkoda ze nie pokazales jak wygladal przed fejsem.Ja tam nie widze sie w takich drobinach i prawie ich nie widze. Czekamy na nastepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Może strzel kolekcję wszystkich wersji Pz.III, jest tego trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 Wojtas, niestety zapomniałem zrobić zdjęć przed myciem. Projekt Pz III? Może kiedyś, na razie za dużo niemodelarskiej pracy na głowie, a i wypadałoby zakończyć wszystkie otwarte warsztaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Chole!! ładny model ale te liny, wybacz trochę mnie powalają! pozdro eljazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil980 Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Nie wiem jak wy to robicie, mam nadzieje, że kiedyś też dojdę do takiej wprawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi