Twitch Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Moja osobista porażka... mój pośpiech i chęć szybkiego zakończenia modelu doprowadziła do pierwszego a potem do drugiego upadku kocicy... trzeciego podejścia już nie było i nie będzie... Miało być coś pięknego... a wyszła desperacka próba ratowania... Nawet za bardzo nie wiem czemu wystawiam te zdjęcia... no ale :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Czy tan czołg wpadł w jakąś zamieć śnieżną na Arktyce i leżał tam z tydzień? Uwaliłeś go tym śniegiem, że nie widać w ogóle pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Listopada 2011 Autor Share Napisano 11 Listopada 2011 założenie było takie że leży już sobie tam... powiedzmy z miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Pewnie masz rację że wszyscy po tobie pojadą, ale.... ja spojrzę na to z innego punktu widzenia. Sam napewno masz świadomość tego, że model został stracony, pomimo wielkiej ilości czasu i sił które mu poświęciłeś. Mam nadzieję, że to nauczyło cię troszkę cierpliwości. Pantery szkoda. Ale jeżeli by spojrzeć na całość, to jeżeli uznamy że czołg został opuszczony i dopadła go zima to sprawa wygląda inaczej. Podoba mi się scenka jako całość i zimowa sceneria jest bardzo ładna. Śnieg wygląda ok. Dlatego polecałbym zmianę tytułu na " Śnieżna Pantera". Przy następnym modelu już nie będę taki wyrozumiały. Dlatego nie spartol tego Tygrysa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Listopada 2011 Autor Share Napisano 11 Listopada 2011 Pewnie masz rację że wszyscy po tobie pojadą, ale.... ja spojrzę na to z innego punktu widzenia. Sam napewno masz świadomość tego, że model został stracony, pomimo wielkiej ilości czasu i sił które mu poświęciłeś. Mam nadzieję, że to nauczyło cię troszkę cierpliwości. Pantery szkoda. Ale jeżeli by spojrzeć na całość, to jeżeli uznamy że czołg został opuszczony i dopadła go zima to sprawa wygląda inaczej. Podoba mi się scenka jako całość i zimowa sceneria jest bardzo ładna. Śnieg wygląda ok. Dlatego polecałbym zmianę tytułu na " Śnieżna Pantera".Przy następnym modelu już nie będę taki wyrozumiały. Dlatego nie spartol tego Tygrysa. Mam w pełni świadomość tego że model jest stracony... leży teraz na półce jak przestroga dla mnie i mojego pośpiechu Tygrysa mam nadzieje że na chwilę obecną jeszcze nie spartoliłem... Dzięki za wyrozumiałość następnym razem po prostu mnie zabijcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Nastepnym razem będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Pominę fakt śniegu itd. Nie wyszło i nic już nie zrobisz. Nie podoba mi się inna rzecz. Przód Pantery wisi w powietrzu, a jej zawieszenie jest równiutkie jak na asfaltowej drodze. Może lepiej było by czołg ustawić tak by gąsienice stykały się z podłożem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Listopada 2011 Autor Share Napisano 11 Listopada 2011 Pominę fakt śniegu itd. Nie wyszło i nic już nie zrobisz. Nie podoba mi się inna rzecz. Przód Pantery wisi w powietrzu, a jej zawieszenie jest równiutkie jak na asfaltowej drodze. Może lepiej było by czołg ustawić tak by gąsienice stykały się z podłożem? Masz sto procent racji... tylko jak składałem panterę to sceneria miała być inna... z racji iż model jest zlepkiem dragona i tamiya (chodzi mi o koła jezdne i napędowe) to musiałem się na kombinować i na stałe przyklejać. Jedyne co mogę teraz zrobić to spróbować zamaskować to niedopatrzenie. Dzięki za zwrócenie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Chłopie weź coś z tym zrób bo wygląda to jak nie powiem co... Kup sobie cleanluxa lub R-3. To wydatek 12zł. Dwa dni to wymocz i farba elegancko zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Tylko lampek brak i było by jak znalazł na nadchodzące święta. Na poważnie to szkoda że tak skończyła kocica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Konrad ma rację. Myśle że może nie od razu, ale jak sobie odpoczniesz mentalnie od tego modelu to za jakiś czas zmyjesz farbe i zrobisz cos sensownego z tym ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Chłopie weź coś z tym zrób bo wygląda to jak nie powiem co... Kup sobie cleanluxa lub R-3. To wydatek 12zł. Dwa dni to wymocz i farba elegancko zejdzie. Konrad ma rację. Myśle że może nie od razu, ale jak sobie odpoczniesz mentalnie od tego modelu to za jakiś czas zmyjesz farbe i zrobisz cos sensownego z tym ; ) Myślę że może być tak jak piszecie żeby ratować kocice... Ale Tomek_gnr ma jeszcze więcej racji odpoczynek mentalny przede wszystkim tylko też jak bym ją wykąpał to podejrzewam że trochę blach się straci bezpowrotnie Na chwilę obecną służy ona coś jako "strach na wróble" kiedy włącza mi się pośpiech przy królu to patrze sobie na mojego stracha... od razu przechodzi :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Mylisz się. Nic nie zginie. Zmywałem farbę z wielu model i zawsze było dobrze. R-3 na jakieś dwa dni + szczoteczka do zebów i wycieramy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Mylisz się. Nic nie zginie. Zmywałem farbę z wielu model i zawsze było dobrze. R-3 na jakieś dwa dni + szczoteczka do zebów i wycieramy!! Ale pamiętasz Konrad że to była moja pierwsza walka z blachami?? przy moim wykonaniu to może coś odpaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Hmmmmm...no cóż.. pamiętam jak w 43 podczas ostrej zamieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Hmmmmm...no cóż.. pamiętam jak w 43 podczas ostrej zamieci... Nie wiem może to być ironia z Twojej strony... ale stwierdzenie mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi