adam juszczak Napisano 28 Listopada 2011 Autor Share Napisano 28 Listopada 2011 Wkład z filtra tniemy na drobne fragmenty Całe drzewo spryskujemy klejem w sprayu Warto zaznaczyć że klej kładziemy od góry ,w pionie Pocięte fragmenty filtra sypiemy także Z GÓRY na pień i gałęzie A potem barwimy za pomocą aerografu Trochę kosmetyki przy pomocy pigmentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 A jeśli można wiedzieć ile kosztuje taka kora w słoiczku? I z niecierpliwością czekam na listki, oczekuję szczegółowej instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Liście najczęściej robię z siatek Polaka,czasem uzupełniam liśćmi w posypce firmy NOCH Siatkę rozrywam i rozciągam ,starając się uzyskać trójwymiar a nastepnie naciągam na gałęzie A tak to wygląda na dioramie I to by było na tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alan Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Dzięki Tobie teraz wiem, że zrobienie listowia nie jest czarną magią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Dzięki za tutorial. Teraz może byś tak zrobił jak taką podstawkę zrobić jak ta dioramka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 30 Listopada 2011 Autor Share Napisano 30 Listopada 2011 Generalnie taką podstawkę zrobiłem z uformowanego gipsu modelarskiego ,dodałem ziemiste pigmenty i niskopienną roślinność z mat krajobrazowych Polaka.Krzyż jest z plastikowych profili firmy Plastruct. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Adamie, czym kleisz maty liściaste do gałęzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 1 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2011 Klej w sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 To spróbuje jeszcze raz, ile trzeba zapłacić za tą substancję z Valleyo która po nałożeniu na drut zmienia się w korę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 2 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2011 26 i 15 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koralgol4 Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 Efekt świetny, jedyny mankament to drogie siatki polaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 To ja po raz trzeci Ile kosztują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Między 30 a 80 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Można też kombinować we własnym zakresie: http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=1834 Technika wymagająca dojścia do odpowiedniej wprawy (użycie materiałów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Może przy niskopiennej roślinności to jeszcze się nada ale w kwestii listowia to nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 12 Grudnia 2011 Share Napisano 12 Grudnia 2011 Adamie jakiś pomysł na drzewa iglaste? Oczywiście w 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Tak,testuję kilka metod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Tak,testuję kilka metod. Jakieś warte podzielenia się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 13 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2011 Efekty wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 Też przyłączam się do podziękowań. Pamiętam, że już kiedyś męczyłem się z taką techniką wykonywania drzewek, ale średnio mi to wyszło. A tu wszystko dobrze i konkretnie opisałeś. Na pewno się przyda. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz747 Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Polecam metodę robienia drzew iglastych: http://www.model-klub.pl/articles.php?article_id=10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drucik11 Napisano 6 Marca 2012 Share Napisano 6 Marca 2012 Takich praktycznych pokazów na tym forum powinno być więcej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Hmmm, a u mnie to tak wygląda: Mata i krzaczki na niej dodam, że też są mojego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi