matek38 Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Witam. Będe zamieszczał tu postępy z mojej pracy nad M1A1 abrams. Jest to moj pierwszy temat w w tym dziale. Co do modelu, bardzo bym prosił o rożne porady podczas robienia tego modelu. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 No powodzenia A jak zamierzasz odtworzyć powlokę antypoślizgową z tyłu w miejscach szpachli ? Widziałem kiedyś taką powłokę w "szpreju" ktoś chyba nawet jej używał bodajże na Merkavie I dlaczego on taki porysany przy przednich wizjerach ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek38 Napisano 20 Listopada 2011 Autor Share Napisano 20 Listopada 2011 Z tyłu powłoka sie kończy przed końcem szpalchli (ale jak coś to kolego podpowiedziąl zeby zrobic z szpachli wamodu). A z przodu musiałem bo były wytryski no i jakoś tak to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 OK, i nie wytryski tylko wypychacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Przewidujesz model z pudła, czy okrasisz jakimis dodatkami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 To i ja siadam bo czeka na mnie ten sam a później jeszcze revell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Też będę tu często zagladał .Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Kibicuje.A jaki trumpek-jak 3 in 1-bedziesz robil z tralem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek38 Napisano 22 Listopada 2011 Autor Share Napisano 22 Listopada 2011 robie bez niczego. z pudelka, bez trałów czy "łyżki"(nie wiem jak to sie nazywa). Bede pewnie jakąś podstawke robił do niego więc troche mi nie pasują dodatki typu trał , bo niewiele tego typu czołgów było wykorzystanych podczas wojny. W sobote wieczorem powinny byc nowe zdjęcia i tu pojawia sie pytanie. Sklejać juz wanne z tą częścią górną? sam nie wiem bo błotnki beda póżniej przeszkadzać przy zakładaniu "kół". z drugiej strony potem okaże sie ze będą ubytki i problem:). Co mi polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Przy moim z przodu poszlo bez szpachli,a z tylu trzeba bylo troche pilnikiem popracowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 bo niewiele tego typu czołgów było wykorzystanych podczas wojny. Było wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Poskładaj napierw wannę w całość, łącznie z kołami i gąsienicami, potem to pomaluj a dopiero na końcu przyklejaj górny pancerz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Sorry za wysłanie tego samego postu dwa razy, coś mi sie z netem pokiełbasiło. Niech administracja usunie jeden post!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Poskładaj napierw wannę w całość, łącznie z kołami i gąsienicami, potem to pomaluj a dopiero na końcu przyklejaj górny pancerz Zawsze sobie obiecuje ,że tak zrobię i zawsze robie odwrotnie...ale kiedys spróbuję. Ty lepiej zrób jak radzi Gecon29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Mam tylko jedno takie małe pytanko, czy napewno jesteś zdecydowany że robisz ten tank bez pługu przeciwminowego tzw TWMP lub jak kto woli mine plow bo ja chętnie bym go odkupił lub na coś wymienił. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Poskładaj napierw wannę w całość, łącznie z kołami i gąsienicami, potem to pomaluj a dopiero na końcu przyklejaj górny pancerz Oczywiście, zapomniałem dodać żebyś koła pomalował osobno, przed ich założeniem, to ułatwia życie. Czekam na dalsze postępy z prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek38 Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 Byłbym wdzięczny za jakieś zdjęcia lub monografie czołgu. I plus w jakiej wojnie z zatoce w wersji m1a1 był używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Zdjęć Abramsa jest mnóstwo w necie. Wpisanie M1A1 Abrams w google da zadziwiające rezultaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Co do wersji Abramsa w Iraku to zależy czy bedziesz budował czołg Korpusu Marines, czy czołg armii lądowej, obie wersje były w Iraku. Różnic między nimi jest kilka, np. różnią się wyrzutnikami granatów dymnych i koszem montowanym z tyłu wieży. Jak znajdę chwilke to wrzucę Ci fotki czołgu US Marines Corps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek38 Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 a czy w obu wariantach malowanie było pustynne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Oto fotki obu wersji M1A1 Abrams: US Marine Corps: Tu fajnie widać kosz stosowany przez tą formację> Armia Lądowa: Tak jak pisałem, zwróć uwagę na wyrzutniki granatów dymnych. Na tych fotkach widać też że malowanie czołgów, nie zawsze było pustynne. Tych różnic, jest pewnie więcej ale to już podpowie Ci ktoś, kto się lepiej zna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek38 Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Bandaże zostały pomalowane. Jak narazie poszukuje zdjęcia już trochę znalazłem ale wciąż szukam. jutro całą wanne pomaluje tylko jeszcze trzeba będzie użyć maskola a nigdy tego nie lubiem. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 A nie łatwiej malować koła przed przyklejeniem do wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Listopada 2011 Share Napisano 26 Listopada 2011 A nie łatwiej malować koła przed przyklejeniem do wanny? Właśnie!! Pisałem o tym kilka postów wyżej . Teraz jak bedziesz psikał aerkiem wannę, zamalujesz koła i zaś cała robota z kołami od nowa. Ogólnie powinieneś zrobić to tak: Posklejac wannę, czyli wkleić wachacze, przykleić tylną ściane kadłuba, zamontować rolki nośne gąsienic i to wszystko pomalować na kolor bazowy. Kołami powinieneś zająć sie osobno. Pomalować je równiez na kolor bazowy, potem, pedzelkiem zrobić bandaże kół ( widzę że użyłeś koloru czarnego, a to niezbyt dobrze. Do malowania elementów, które w oryginale są gumowe, mogłes użyc farby np. Dark Grey, lub nawet Nato Black, bardziej przypominają naturalny kolor gumy ). Dopiero na samym końcu przyklejać koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek38 Napisano 26 Listopada 2011 Autor Share Napisano 26 Listopada 2011 Jako iż mam 16 lat to środki mam ograniczone poza tym i tak bede jeszcze cos z nimi robil. A co do kolejności wykonywania to uzylem maskola i teraz poprostu psiknę kolorem bazowym calą wanne. co do malowania bandaży pędzlem to mam złe wspomnienia a teraz tylko jak będą jakieś problemy to uzyje malego pędzla do poprawy. Czy na te bandarze może byc kolor Vallejo (157 chyba) german cam black brown ? wydaje sie tez taki ciemny. zobaczymy jak wyjdzie efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi