Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie pomyliłem się...

Na ówczesny czas tak było, TG był najlepszy i za rozsądną cenę, ale to było jakieś 2 lata temu.

Ale świat i technologia idą do przodu,

Grzesiu a co sie zmieniło przez te 2 lata? bo na pewno nie ten koszmarek z AJM /przynajmnie z zewnatrz/ a o innym W-3 nie słyszałem

• Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Cena TG sobie wzrosła, a o reszcie napisałem - pojawiła się szeroko dostępna możliwość robienia żywic, kalkomanii i blaszek robionych wg własnych potrzeb i projektów, co znacznie obniża koszty waloryzacji AJM

Napisano

Masz racje ,tylko jedno ale ,dla zwykłego modelarza / np. mnie /to te blaszki i żywice nie wiele zmieniaja ,bo jak by to wszystko policzyc do kupy ,w którymś temacie W 3 liczyłem : AJM plus kpl blach wychodzi sporo drożej a i tak zewnetrzna powierzchnia płatowca /linie ,nity ogólnie detal/ jest do dupy,sam ich nie zaprojektuje a tym bardziej nie wytrawię .

Nie bronie tu absolutnie modelu Pana Tomasza bo nie mam w tym żadnego interesu ot tak porównuje oba modele .To ,że Adam sam robi fajne / w koncu i sam je kupuję / kalki i jak sam pisał blaszki to tylko chwalic aby wiecej takich ludzi było, ajak zrobi autorską konwersje na Mi 14 to klekajcie narody ,sukces murowany

Napisano

Miałem okazję mieć oba modele w mojej ręce,

Model TopGun, to tak wygląda:

polujacysokol.jpg

Natomiast, bez obrazy, nie chcę nikogo urazić, ale ma to się tak:

kurav.jpg

Pozostawia wiele, wiele, wiele do życzenia.

Marek

Napisano

A KOMU PRZESZKADZAŁY TE USUNIĘTE POSTY ?????

Może Admin by podał przyczynę ich usunięcia, a nie, ciach i mam

forumowiczów w d.... . Nie przystoi tak się zachowywać, trzeba szanować

uczestników Forum. Bawimy się w "KIEPSKICH" ???????????????????

Grzesiowi coś się podobało ????

Marek

Napisano

Serdecznie dziękuję, w myśl powiedzenia:

"NIE MYLI SIĘ TEN CO NIC NIE ROBI"

To ja nie zauważyłem że to temat konkursowy, przepraszam.

OK !

Marek

Napisano

Przemo ładnie ten Twój W-3 już wyglada a stan zaawansowania prac jest podobny do mojego eRa

Planujesz dac wzmocnienia kadłuba ?Jeśli będą z Parta to jak je zamocujesz na modelu/grubość blach .

Napisano
Przemo ładnie ten Twój W-3 już wygląda a stan zaawansowania prac jest podobny do mojego eRa

Planujesz dać wzmocnienia kadłuba ?Jeśli będą z Parta to jak je zamocujesz na modelu/grubość blach .

Robert, zainspirowany twoim pomysłem zastanawiam się czy nie wyciąć wzmocnień z foli samoprzylepnej traktując Parta jako szablon.

alternatywnie przykleję parta a krawędzie obleję suftacerem albo liquid putty żeby zamaskować ze tak mocno wystaje...

niestety nie mam 20 dni tylko 10-sięć bo są ferie wyjeżdżamy rodzinne na narty ...

poza tym w przerwach zacząłem to:

8231r.jpg

tyle że na bazie Academy

Napisano

Przemek z folii ,bo Parta nie zamaskujesz i tak wyjdzie grubo,chyba ,że lutownica podziałasz ,ja próbowałem na eRze klapki dodatkowych wlotów wtopic grotem lutownicy ale plastik zaczoł wyłazić na zewnatrz a to mały element przy wzmocnieniach to już lipa będzie ,ostatecznie klapki zrobiłem z folii samoprzylepnej tej srebrnej.

Napisz do Adama /Pepsi Adam/ w sprawie wzmocnień

Brawo za MiGa ,jaka konkretnie wersja będzie?

Napisano

podoba mi się egipskie malowanie z tymi pomarańczowymi oznaczeniami szybkiej identyfikacji...poza tym to był MF a ja mam MF z Academy i zestaw blach i żywicy do niego.. i nawet mam kalki egipskie...:-)

• 3 weeks later...
Napisano

chciałem podziękować wszystkim uczestnikom i obserwatorom za wspólną zabawę konkursową. Niestety obowiązki nie pozwoliły na skończenie modelu w przewidzianym konkursem czasie , ale obiecuje że będę kontynuował mój wątek warsztatowy.

...a zwycięzcą konkursu z góry gratuluję...

Przemo

• 3 months later...
Napisano

Gratuluję cieprliwości W jakim ostatecznie będzie malowaniu? SXZ od SXW wewnątrz niczym się nie różni (bo to ten sam śmigłowiec), rożni się tylko kadłub ;) Może ktoś też sie odważy zrobic tragicznie rozbitego SXT o wdzięcznym imieniu "Pinio":

W3_SP-SXT_2.jpg