Leszek.Sz. Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Zestaw Rewella z kalkami Techmodu których nie wezmę już nawet za darmo. Świecą w niektórych miejscach pomimo zastosowania płynów do kalek. Na domiar złego źle położyłem oznaczenia na burtach kadłuba - niesymetrycznie ( gdy się zorientowałem były już po lakierowaniu). Obraz rozpaczy dopełnia zwisająca antena. Po szybkiej decyzji-lot do kosza, wpadłem na pomysł pobawienia się eksploatacją. Okopcenia – na początek zwykły olejny wash. Potem poszedł proszek grafitowy – na koniec prysnąłem z aero czarnym na te bohomazy które miały imitować subtelne okopcenia gazów prochowych działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Się nie znam, ale jak na mój gust wygląda ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Leszek, złamałeś słowo dane przy okazji Jaka 3 i powiem, żeś dobrze chopie zrobił. Model na tych fotkach wygląda naprawdę porządnie, nawet rury są w kolorze, tylko czemu nie mają przebarwień, okopceń jedna od drugiej i za nimi. Z chęcią bym oglądnął go na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Ładnie, bardzo ładnie. Czuję rosnącą presję, żeby coś przyzwoitego wyszło z mojego Hurricane'a, bo ja się ze starym Airfixem bujam. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Witam Miło zobaczyć Hurka II w polskich barwach. Rzadko się pojawiają. Królują nam wszędzie jedynki. Twój model wygląda nieźle, ale niestety nie jest pozbawiony wad. Większość z nich wymieniłeś sam. Ja dodałbym jeszcze plamkowate obicia lakieru i zbyt gruby drut antenowy. Przydałaby się lepiej doświetlone fotki, żeby lepiej ocenić wykonanie (barwę) wydechów. Co do kalkomanii Techmodu, to raczej wina tego, że powierzchnia nie była należycie nabłyszczona przed nakładaniem kalek. Przydałoby się również solidniej usunąć spod nich pęcherzyki powietrza przed nałożeniem Softera (Sola). Techmod naprawdę można dobrze położyć. Trzeba tylko więcej cierpliwości. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Ładny Hurek ,gratulacje ps.więcej nie napiszę bo się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Nawet spoko modelik. Tylko czemu on ma odymienia z WKMów takiej jakby się te wkmy paliły?! To zdecydowanie psuje efekt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 To nie są WKMy tylko działka Hispano-Suiza Mk.II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 kalibru 20 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Oglądając Twoją galerie miałem dużą nadzieję. Niestety zdjęcia sa za ciemnie i cieżko jest wgryźć sie w szczegóły Ale mimo to pozwolisz że wypiszę to co mnie sie nie podoba 1 - okopcenia z działek 2 - niedomalowane golenie podwozia 3 - brak okopceń z rur wydechowych 4 - końcówki działek w kolorze kamuflażu - powinny być Gun Metal 5 - metaliczne przetarcia na gumowych chodniczkach na skrzydłach 6 - za gruba linka antenowa Mimo tych błędów gratuluje podejścia do dosyć trudnego tematycznie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 Okopcenia od wydechu są, golenie pomalowane tak jak powinny być. Zdjęcia robione w ekstermalnie trudnych warunkach, wlazły jakieś cienie i ziarno od niedświetlenia. Nie bronię gniota, ale to co widać na zdjęciach a to co okiem na żywo to dwa różne swiaty. W mojej ocenie - zrobiony na 15% możliwości. Dlatego odszedł w niepamięć na najmniej widoczne miejsce na półce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 Usunąłem zwisającą antenę i zrobiłem trochę lepsze zdjęcia, niestety nadal przy sztucznym świetle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 No fakt zdjęcia niby lepsze ale nadal nic nie widać. poświęć troszkę więcej czasu i zrób fotki za dnia. Zrób więcej zdjęć i wybierz te najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 Nic więcej nie wycisne o tej porze rokku, za dnia pracuje, po południu jest już ciemno. Latem wychodzą mi fajne fotki nawet kompaktem, tu pożyczyłem Canona 350D i nadal ciemno i mdło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 A w niedzele tez pracujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 A w niedzele tez pracujesz??? Odpoczywam , w ostatni weekend było pochmurno dlatego pożyczyłem lustro i lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Leszek za mała głębia ostrości ,ustaw na 22 a nawet wyżej czas sam Ci dobierze plus statyw,samowyzwalacz i powinno byc lepiej.I daj jedno lite tło Na tych fotkach ewidentnie jest za mała głębia ostrości/w/g danych z Twojego zdjęcia przysłona jest 5.6 a to stanowczo w lustrze za mało/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi