Skocz do zawartości

Sd.Kfz. 186 Jagdtiger/Dragon/1:35

Twitch

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam.

Jak na razie kamo wygląda ok. Fajne zacieki powychodziły.

Co do malowania to mój areo również wyrzuca czasami farfocle, ale o ile nie są one duże to nie psują ogólnego wyglądu i się nimi za bardzo nie przejmuję. Zabiegi postarzające często zakrywają te niedociągnięcia.

o! i jest ładnie, być może teraz powiem głupotę, ale nałożył bym na niego jeszcze jeden filter, ale tym razem ostry wręcz oczoje**y żółty, takie tam własne przemyślenia, ale tak czy siak prezentuje się ładnie, będziesz się bawił w biedronkę ?

Jak na razie idzie tobie dobrze. Może jeśli ktoś ma zdjęcia modeli w trójbarwnych camo niech wrzuci ,bo jeśli mam być szczery według mnie jest to najtrudniejsze kamo jakie można zrobić. Kolory wpadające w brąz,ponadto 3 barwy oraz przejścia które utrudniają wszystkie kolejne etapu. Osobiście uważam ,że jest to bardzo trudne i trzymam za ciebie kciuki. Myślę ,że łatwiej by było gdybyś oddzielił to wszystko "blutakiem"

Dziękuje za przychylne opinie... mam nadzieje że dalej pójdzie dobrze

koła od środka też przebijają
Twitch czy działo jest przyklejone? Na 1 zdjęciu widać że jarzmo od środka jest nie pomalowane.

Jarzmo i koła są ściągalne... dzisiaj przed "sidoluxowaniem" będę wszystko poprawiał.

Myślę ,że łatwiej by było gdybyś oddzielił to wszystko "blutakiem"

Też się nad tym zastanawiałem ale w oryginale były miękkie przejścia i chciałem się tego trzymać... chodź i tak moje wykonanie nie jest identyczne z oryginałem.

To koło bardziej by było gdzieś na boku niż na tej płycie. ;)

Ogólnie widać pełno niedomalowań, szary plastik prześwituje po jarzmem, na płycie silnikowej i na innych wystających elementach, przejedź to pędzlem. Nie używałeś podkładu?

Koła tego tam nie będzie, tak położyłem... pozatym jakiś niemiec by mnie zabił jakby musiał je na taką wysokość podnieść żeby je ściągnąć Podklad używałm tyle że szary... poprawi się. A faktycznie przyznam szczerze że Maus strasznie mi zaprząta głowe

• 3 weeks later...

Witam wszystkich

Ostatnio moje modelarstwo troszkę spowolniło w szczególności już dawno zaczęte warsztaty.

Ale trzeba nadrobić stracony czas na różne pierdoły. Dzisiaj poszła biedronka... wydaje mi się że o niebo lepsza niż na KT.

Zresztą sami oceńcie.

Jagdtiger%2036.jpg

Jagdtiger%2037.jpg

Jagdtiger%2038.jpg

Jagdtiger%2039.jpg

To fakt ze wyglada lepiej.

Niestety Twich za bardzo sie spieszyles i zapomniales zeszlifowac Dragonowskie znaczniki mocowania elementow (to jest cos co mnie w Dragonie do pasji doprowadza- chcieli ulatwic a wyszlo jak zwykle:)

Jagdtiger38.jpg

na innych fotkach tez je widac...teraz to musztarda po obiedzie ale pamietaj o tym na przyszlosc

To fakt ze wyglada lepiej.

Niestety Twich za bardzo sie spieszyles i zapomniales zeszlifowac Dragonowskie znaczniki mocowania elementow (to jest cos co mnie w Dragonie do pasji doprowadza- chcieli ulatwic a wyszlo jak zwykle:)

Jagdtiger38.jpg

na innych fotkach tez je widac...teraz to musztarda po obiedzie ale pamietaj o tym na przyszlosc

Kurde

• 3 weeks later...

rzsiu%20majster.jpg

Dzisiaj dotarła do mnie paczka z figurantami które wykonał dla mnie Rysiu Majster.... co tu dużo gadać jak zwykle staną na wysokości zadania.... Dziękuje bardzo za takie zaangażowanie.

A teraz na prezentacje:

Rysiu%20Majster%2001.jpg

Rysiu%20Majster%2002.jpg

Rysiu%20Majster%2003.jpg

Rysiu%20Majster%2004.jpg

Rysiu%20Majster%2005.jpg

Rysiu%20Majster%2006.jpg

Rysiu%20Majster%2007.jpg

Rysiu%20Majster%2008.jpg