ups Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Jest bardzo dobrze. Z obiciami dałbym już na luz. Chyba będziesz jeszcze brudzenie podwozia różnicował, ja bym tak zrobił. Dodasz kilka "fajerwerków" i będzie jak zwykle bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Ładnie! Ostatnio sporo tych BT-7 na forach, a ja sobie kupiłem kolejnego (Zvezda + Edek). Jak dla mnie pięknie się kolor prezentuje, taka przygaszona zieleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Dawno tu niezaglądałem, a tu piękny model wzrasta. Co do brudzenia to tyraj go, tyraj (tylko uważaj z nadmiarem błota). Przyłączm siędo pytania o obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Marca 2012 Autor Share Napisano 3 Marca 2012 Dzięki Panowie. Loskenstain obicia robione gąbeczką. Powoli zaczynam się rozkręcać z brudzeniem podwozia. Na razie efekt jest taki; Poprawię jeszcze koła,dodam parę porządnych zacieków ze zbiorników paliwa i chyba tak to już zostawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Miodzio. Możesz jeszcze pokusić się o jakiś wyciek smaru z piast kół jako urozmaicenie. Rusian earth z MIG'a powinna być do tego dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Witam. Albo AK Engine Oil. Model wygląda super. Ja bym dał jeszcze na dole wanny troszeczkę ciemnego błota i kilka zacieków wody, ale jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Jest pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Marca 2012 Autor Share Napisano 4 Marca 2012 Dzięki. Krzysiek wycieki smaru będą. Wojtek betka ma być w planach tylko mocno zakurzona tak,że błota nie będę dawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Bajera, mokre plamy będą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Bardzo mi się podoba . Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 I jest dobrze. Wizualnie efekt jest taki: świetny. Czuć, klimat stepów ZSRR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Mnie i tak najbardziej podobająsię obicia. Ale brudze też świetne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Marca 2012 Autor Share Napisano 4 Marca 2012 Dzięki. Nie wiem Rafał co jeszcze będzie. Wszystko wychodzi w "praniu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Wieża bosko pobrudzona Zdradzisz rąbek tajemnicy, jaką techniką położyłeś tam pigmenty? I będziesz jeszcze się znęcał nad siatkami nad tłumikami? (coś ala str.127 książki Miga) Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Pigmentowanie wyszło mega!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Marca 2012 Autor Share Napisano 4 Marca 2012 Dzięki Panowie. Kami pigmenty kładzione normalnie tzn podsypałem je na wieży i rozprowadzałem za pomocą terpentyny bezzapachowej. Później utrwalone fixerem z aero. Jeśli chodzi Ci o stronę 127 to nie będę dziurawił siatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Witam. WoW brudzenie powala na kolana Jakich pigmentów użyłeś, Mig-a czy Vallejo i jaki numer? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Marca 2012 Autor Share Napisano 4 Marca 2012 Wojtek pigmenty to MIG P415 i P028. Cholercia gdzieś mi wcięło P027 Wieża jeszcze cały czas jest w trakcie pigmentowania.Kombinuję i kombinuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 No tylko żeby nie przekombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Marca 2012 Autor Share Napisano 4 Marca 2012 Też się może zdarzyć. Właśnie zmyłem pigmenty z wieży i zaczynam od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 No to dawaj, tylko żeby mi tym razem było ok. Już cię chciałem pochwalić, a tu chwilowo zmiana wizerunku więc musze poczekać na druga odsłonę. Ale jak cię znam to pewno będzie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Też się może zdarzyć.Właśnie zmyłem pigmenty z wieży i zaczynam od nowa. Ło matko Potrafisz podnieść kibicom ciśnienie ... Ale o efekt końcowy można byś spokojnym jak zwykle A z tymi siatkami to bardziej chodziło mi o delikatne zróżnicowanie kolorystyczne, troszkę osmoleń, itp... Jedziesz dalej Powodzonka Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 4 Marca 2012 Share Napisano 4 Marca 2012 Właśnie zmyłem pigmenty z wieży: Oj Piotr masz Ty się A tak poważnie ,jak poszło cos nie tak z pigmentami utrwalonymi fixerem to czym je zmyłeś i jak /zmywacz W czy cos innego i jaka technika/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Robert zmycie pigmentów "niby" utrwalonych fixatywą lub fixerem MIG-a to pikuś. Bierzesz medium np. terpentynę moczysz pigmenty i rozprowadzasz je od nowa. to żaden problem. W ten prosty sposób można się bawić pigmentami w nieskończoność. Aż do uzyskania zadawalającego nas efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Marca 2012 Autor Share Napisano 5 Marca 2012 Małe postępy; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi