kwiatektatek Napisano 21 Lutego 2012 Autor Share Napisano 21 Lutego 2012 Status kalkomanii - zaginione. Nadal W sobotę planuję zrobić remanent, z odsuwaniem mebli włącznie Małlutki postęp: pomalowane śmigło i zamaskowana owiewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Ładny Wężęs! (cudowne spolszczenie ) Malowanie mi się podoba. Że też żaden z kolegów nie zdecydował się na open. Już sama sylwetka daje darmowe punkty na starcie. Wykop te kalki spod ziemi, bo finisz już się zbliża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 Mocy przybywaj. Dzisiaj stać mnie było tylko na ściągnięcie maskowania i wykonanie poprawek kamuflażu. No i jeszcze doklejenie statecznika poziomego, który oderwałem razem z taśmą Fajnie że Toff ruszył ze swoim vengeance'em. Będzie trójca (mam nadzieję) Mój wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Na jaki kolor pomalowane są km-y ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 24 Lutego 2012 Autor Share Napisano 24 Lutego 2012 Na km-ach jest gun metal Pactry (który moim zdaniem jest podobny zupełnie do niczego) i czarny łosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Stanowczo lepiej byłoby gdybyś przemalował je na czarno i przetarł suchym pędzlem przy pomocy odcieni szarości lub jasnego metalizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 Kalki się nie odnalazły! Nie ma! Amba fatima! Diabeł nakrył ogonem! Przeniosły się w inny wymiar! Nie ma i ..uj! ... o..przepraszam.. Podczas poszukiwań znalazłem kilka fajnych rzeczy. Między innymi dawno zaginione wiertełko 0.3mm, ale kalek nie. Warsztat dokończę więc w innych, sprzyjających okolicznościach. Zobaczcie jak niewiele brakowało: W każdym razie jakby ktoś miał na zbyciu kalkomanie RAAF w siedem dwójce to chętnie je przytulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Znajdziesz kalki za jakiś czas, jak nie będziesz szukał... Poza tym szkoda, tym bardziej że ja byłem szczególnie ciekawy efektu finalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Znajdziesz kalki jak nie będziesz szukał Ogólnie zgadzam się z tym zdaniem, ale moje kalki wiedziały, że mimo iż ich nie szukam, to gdy się znajdą zostaną użyte Chowały się więc nadal. Żeby je przechytrzyć zakupiłem kalkomanie do Sea Fury, równolatki moich zaginionych. I nic... No to poszedłem na całość i zacząłem naklejać novo nabyte kalki. Praca z nimi była bardzo ciężka. W wodzie zachowywały się poprawnie, z papierka schodziły niemal bezproblemowo, za to nałożone na powierzchnię rozpadały się pod byle dotknięciem Czasu dokładnie nie mierzyłem, ale po jakichś trzech godzinach opracowałem zadowalającą metodę i mogłem nakładać je na model. Nie obyło się bez strat, ale to już moja wina - jeden rondel chciałem docisnąć za szybko Model gotowy. Teraz czekam, aż absolutnie już niepotrzebne kalkomanie przyjdą do mnie same Galeria: viewtopic.php?f=64&t=32657 Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Fajny grubasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi