Skocz do zawartości

[OPEN] Plastyk BELL AH-1G HUEY COBRA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Jeszcze nie wiem czy będzie to standard czy open ale na razie startuje w standard bo zawsze można przejść wyżej. Wszystko zależy czy się wyrobię i czy będę miał na to chęci.

Malowanie przewiduje play boya -jest to dla mnie zaskoczenie bo myślałem że takie malowanie przewiduje tylko MasterCard.

Cobra#5691657877106648706

model%252520012.JPG?gl=PL

Edytowane przez Gość
Napisano

Hmm... Myślę, że kilka srok za ogon i to na półmetku konkursu to pomysł dyskusyjny.. Tym bardziej, że rozpiętość tematów wielka (Cobra - P.7)

Napisano

No witam kolejna Cobra... kolejny konkurent jak miło

Życze powodzenia i wytrwałości, mi już zostało tylko maskowanie,malowanie i kosmetyka...

Powiem ci tak ,nie zastanawiaj się tylko od razu na Open wskakuj ,bo te modele są to tego stworzone teraz juz wiem że organizatorom oto w tym chodziło ...

Napisano

Właśnie też skłaniam się do open ale właśnie się boje konkurencji z twojej strony

Właśnie zacząłem sklejać i przeraził mnie to coś co śmie nazywać się "modelem" więc żeby wyglądał lepiej( nieważne z jakimi przeróbkami nie może wyglądać gorzej) przechodzę w open.

PS mógł by ktoś podrzucić jakieś plany AH-1G?

Napisano

podaj adres na PW to ci wyśle to co sam dostałem od kolegi Moses

( co ja robię przecież to konkurent )

Napisano

Może moje pytanie wyda wam się głupie, ale po której stronie w tym śmigłowcu znajduję się śmigło ogonowe?

według modelu -po prawej

modele%252520007.JPG?gl=PL

według instrukcji -po prawej

modele%252520009.JPG?gl=PL

według schematu malowania -po lewej

modele%252520006.JPG?gl=PL

nie robiłbym zamieszania przez to ale zdjęcia nie odpowiadają na to pytanie

Vietnam_War_AH-1G_Huey_Cobra.jpg?gl=PL

ah-1_005.jpg?gl=PL

po lewej i po prawej ktoś to mógł by mi wyjaśnić?

Napisano

Ależ oczywiście mogę to wyjaśnić. Odpowiedź jest bardzo prosta. Prototyp jak i wczesne serie wersji Golf miały śmigło ogonowe po lewej stronie (patrząc z góry na śmigłowiec), serie późniejsze, jak i wersje póxniejsze Cobry miały już śmigło ogonowe po stronie prawej

podaj adres na PW to ci wyśle to co sam dostałem od kolegi Moses

( co ja robię przecież to konkurent )

Dak najważniejsza jest zabawa

Napisano

witam serdecznie - życzę powodzenia

Napisano

Dzięki za szybką odpowiedź. Czyli trzeb się wzorować na zdjęciu robiąc wersję g? A propo ktoś ma zdjęcie w malowaniu playboya? Mam schemat malowania ale szukając zdjęć znalazłem tylko z czarnym nosem a a na schemacie mam z czerwonym. Mam na razie tylko takie zdjęcie

l-002185247749.jpg?gl=PL

Taki cytat z opisu cobry plastyka "Kabina załogi jest w układzie tandem, ze stanowiskiem operatora uzbrojenia z tyłu." myślałem iż "operator uzbrojenia siedzi z przodu a nie z tyłu. Czy to też uległo zmianie z wersją czy ja się mylę czy piszący ten opis się pomylił?

Napisano

Tu jest błąd autora. Pilot zawsze siedział z tyłu a strzelec z przodu. Czerwony też jest błędem, powinien być czarny. Poza tym jest duża szansa że maszyny z 334 AHC były wczesną wersją, więc ze śmigłem po stronie prawej. Ale to potwierdzę później, bo póki co farba mi zasycha w aerografie ;)

Napisano

Dzięki za zainteresowanie i pomoc

Napisano

763px-AH-1G_Cobra_Vietnam.jpg?gl=PL

Znalazłem jeszcze takie zdjęcie dowodzi że "playboy'ów" było więcej niż jeden może ktoś ma więcej zdjęć

Napisano

kub daj boczny numer będzie łatwiej dojść

Napisano

Cobra z instrukcji niema numeru a kalkomania króliczka w przeciwieństwie do pierwszego zdjęcia niema muszki. Jeśli trafisz na jakieś zdjęcia innych playboy'ów to chętnie przyjmę.

• 2 weeks later...
Napisano

Na razie podłubałem trochę wnętrze...

023.JPG?gl=PL

021.JPG?gl=PL

oczywiście jeszcze nie skończone.

Zapomniałbym. Dzięki użytkownikowi dak3000 zdobyłem plany i trochę nad programowych informacji -wielkie dzięki .

Kwestia malowania pozostaje dalej nie rozstrzygnięta

• 2 weeks later...
Napisano

HOP HOP !! gdzie się podział mój rywal?? może potrzebujesz kilka słodkich słówek byś ruszył z pracą ;) wiem wiem ... modelarza się nie pogania, ale może potrzebujesz jakieś motywacji?

Napisano

Potrzebuje nowego aparatu bo mój nie wyrabia. Postaram się skubnąć aparat wujkowi. A 3klasa gimnazjum też daje w kość szczególnie koniec półrocza. Wszyscy gnębią a te zestawy same z siebie nie zachęcają do budowy i te lekcje poloneza. Budują się na zmianę ah-1g i pzl p.7. w kobrze tylko zrobić pasy pomalować tablicę przyrządów i już kabinę można wklejać. Teraz jak wybrnąć z działkiem jakie w ogóle mają te helikoptery na poprzednim zdjęciu? minigun czy takie 3 lufowe (skłaniam się ku drugiej opcji)?

Napisano

Kub przejrzyj dokładnie warsztat Daka. Zostało tam wyjaśnione co i jak z działkami. 3 lufowe chainguny montowane były w wersjach F/Q/S, J, T, W, Z

Napisano

Dzięki za poprawkę. Czyli jeden minigun w wieżyczce?

Napisano

Przez was zechciało mi się go skończyć, ech...

Napisano
Moses to nie działka tylko KM-y

W późniejszych wersjach - działka