Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. To moja ostatnia praca. Pz III J wczesny z dragona, figurki tej samej firmy. Jestem zadowolony z tego jak wyszli pancerniacy i z niezwykle czasochlonnej kostki brukowej. Jesli chodzi o sam czolg to w realu wyglada lepiej, ruinki wymagaja jeszcze dopracowania, moze zrobic wieksze gruzowisko? Zapraszam do komentowania.

PB058659.JPG

PB058660.JPG

PB058661.JPG

PB058663.JPG

PB058664.JPG

ps za jakosc fotek przepraszam

Napisano

Fajna kompozycja .

Jedna uwaga. Gruz powinien też "włazić" na jezdnię. Miejscami można zrobić go rozjeżdżony, rozgnieciony.

Kolego grimpow, "kocie łby" to jezdnia wykonana z rzecznych, zaokrąglonych kamieni, tzw.otoczaków.

Natomiast tutaj mamy do czynienia z kostką brukową, najprawdopodobniej granitową.

Ot, taka mała różnica

Napisano
Fajna kompozycja .

Jedna uwaga. Gruz powinien też "włazić" na jezdnię. Miejscami można zrobić go rozjeżdżony, rozgnieciony.

Oj tam, pewnie załoga czołgu posprzątała jezdnię w ramach przygotowań do sesji.

A tak na poważnie to Model wygląda naprawdę super. Nie siedzę w modelach pancernych, to też i się nie znam, ale ten mi się podoba

Napisano
Fajna kompozycja .

Kolego grimpow, "kocie łby" to jezdnia wykonana z rzecznych, zaokrąglonych kamieni, tzw.otoczaków.

Natomiast tutaj mamy do czynienia z kostką brukową, najprawdopodobniej granitową.

Ot, taka mała różnica

Masz rację Kapral

Ja znalazłem taką informację: Do lat 50. XX w. często stosowano nawierzchnie z kamienia polnego (tzw. "kocie łby"), układanego ręcznie, zaletą był tani miejscowy materiał i wysoka trwałość, natomiast główną wadą była nierówna powierzchnia, utrudniająca szybką jazdę samochodem.

Podejrzewam że różnica bierze się stąd że np w Górach kamienie bierze się z potoków i rzek a na Mazowszu z pól bo w rzekach nie ma wiele takich kamieni.

Napisano

Bardzo ładna dioramka. Podoba mi sie .

Napisano

ciesze sie ze wreszcie pokazales swoje modele

oczywiscie w realu wygladaja zdecydowanie lepiej, ale mimo to fotki bardzo udane

pozdro Szymon

Napisano

Michał scenka super tylko jedna uwaga na przyszłość- ruiny, pooglądaj sobie fotki zniszczonych budynków.

Powinno być dużo wszelkiego śmiecia, u Ciebie "zaplecze" takie puste ....