J@kub/100% Napisano 30 Grudnia 2011 Napisano 30 Grudnia 2011 Witam. To mój pierwszy warsztat na forum Model metalowy w skali 1:72 firmy Cararama.Więc nic nadzwyczajnego Będzie przedstawiał samochód ŻW podczas misji w Czadzie lub na terenie byłej Jugosławii model ma już podniesiony dach, model zostanie niedługo wyczyszczony z starego lakieru w planach: dorobienie lusterek takich jak na zdjęciu, dorobienie uchwytu na kanister, dorobienie belki z światłami, "wyciągnięcie" rury wydechowej na dach tak jak na zdjęciu dorobienie bagażnika na dachu, dorobienie przedniego zderzaka modelik jest w fazie szlifowania dachu oraz maski z góry dziękuje za pomysły przy budowie modelu. wersja bałkańska wersja czadowa: z teraz zdjęcia modelu przepraszam za jakość zdjęć p.S kanister jest przyklejony tymczasowo Cytuj
bazylms Napisano 30 Grudnia 2011 Napisano 30 Grudnia 2011 Zdaje mi się że to nie rura wydechowej a doprowadzenie powietrza do silnika. Ciekawe jak ci to wyjdzie. Cytuj
revicess Napisano 30 Grudnia 2011 Napisano 30 Grudnia 2011 No ta rura to jest od powietrza dzięki temu można wjechać w głębszą wode Cytuj
hubert72 Napisano 30 Grudnia 2011 Napisano 30 Grudnia 2011 snorkel Będę podglądał z zaciekawieniem bo fajny dżipek się szykuje Cytuj
wolfik Napisano 30 Grudnia 2011 Napisano 30 Grudnia 2011 Witam. Zasiadam oglądać bo mam to samo w planach i trzymam kciuki. Cytuj
Grzes Napisano 31 Grudnia 2011 Napisano 31 Grudnia 2011 Projekt znakomity i powiem, że można z tej zabawki trochę wycisnąć!!! Oprócz tych zmian które wymieniłeś, powinieneś zrobić: - drabinkę z tyłu - felgi stalowe - stelaż z przodu - wyciągarka z przodu - blacha ryflowana na masce (tylko na obniżeniach) - kanistry z obu stron z tyłu. Poza tym powinieneś rozebrać model żeby zmienić układ foteli wewnątrz, zetrzeć wycieraczki (dorobić nowe) i lepiej dopasować oszklenie.... Uff... sporo tego się nazbierało. Żeby nie było że sie tylko wymądrzam, coś z mojego warsztatu na zachętę: Cytuj
J@kub/100% Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Napisano 31 Grudnia 2011 Witam. O pozostałych zmianach wiem,ale nie wszystkie defcie mają blachę ryflowaną i stelaż na masce. mam pytanko czy ktoś posiada zdjęcie wnętrza defcia?? bardzo by mi pomogło a oszklenie będzie z przeźroczystego plastiku który został mi z zestawu revella Cytuj
Twitch Napisano 31 Grudnia 2011 Napisano 31 Grudnia 2011 Proszę bardzo... powinno pomóc http://www.vq5x79.f2s.com/greenradio/Landy/landy.htm Cytuj
Grzes Napisano 31 Grudnia 2011 Napisano 31 Grudnia 2011 nie wszystkie defcie mają blachę ryflowaną i stelaż namasce. Ale przypadkiem te których fotki pokazałeś akurat to mają... Cytuj
J@kub/100% Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Napisano 31 Grudnia 2011 Ok. sory za nieporozumienie ale chodziło mi o uchwyt na koło na maskę przepraszam z pomyłkę w terminologii. dzięki za fotkę Cytuj
Twitch Napisano 31 Grudnia 2011 Napisano 31 Grudnia 2011 Ok. sory za nieporozumienie ale chodziło mi o uchwyt na koło na maskę przepraszam z pomyłkę w terminologii. dzięki za fotkę Poniżej masz jeszcze link z innymi zdjęciami Cytuj
Skinn3r Napisano 2 Stycznia 2012 Napisano 2 Stycznia 2012 A chętnie będę tutaj zaglądać, bo podobnie jak Grzes jestem również w trakcie tworzenia tego 'potworka' Powodzenia ;) Cytuj
kret69 Napisano 2 Stycznia 2012 Napisano 2 Stycznia 2012 Czesc, zasiadam z ciekawoscia, bo tez bym chcial jedna lub dwie Cararamy przerobic. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
Skinn3r Napisano 2 Stycznia 2012 Napisano 2 Stycznia 2012 kret69, uzywamy jenzyka polskjego... Zgubiłeś polskie znaki chłopie Cytuj
kret69 Napisano 2 Stycznia 2012 Napisano 2 Stycznia 2012 Przepraszam - nie na kazdym komputerze z ktorego korzystam mam zainstalowane polskie znaki. Cytuj
J@kub/100% Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Napisano 5 Stycznia 2012 Witam mała aktualizacja prac podniesiony i wyszlifowany dach oraz maska. zabrałem się za tylną drabinkę ale wyszła fatalnie Cytuj
Grzes Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Popracuj nad dokładniejszym zdarciem lakieru bazowego, bo może być widać nierówną powierzchnię. Ewentualnie proponuję przeszlifować model jakimś drobnym papierem ściernym Cytuj
bazylms Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Wywal i zrób nową tę drabinkę z tyłu. Cytuj
cruenzo Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 jeżeli model da się rozebrać, to sugerowałbym kąpiel metalowej budy w jakimś nitro. pięknie odlezie stary lakier Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi