J@kub/100% Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Witam. To mój pierwszy warsztat na forum Model metalowy w skali 1:72 firmy Cararama.Więc nic nadzwyczajnego Będzie przedstawiał samochód ŻW podczas misji w Czadzie lub na terenie byłej Jugosławii model ma już podniesiony dach, model zostanie niedługo wyczyszczony z starego lakieru w planach: dorobienie lusterek takich jak na zdjęciu, dorobienie uchwytu na kanister, dorobienie belki z światłami, "wyciągnięcie" rury wydechowej na dach tak jak na zdjęciu dorobienie bagażnika na dachu, dorobienie przedniego zderzaka modelik jest w fazie szlifowania dachu oraz maski z góry dziękuje za pomysły przy budowie modelu. wersja bałkańska wersja czadowa: z teraz zdjęcia modelu przepraszam za jakość zdjęć p.S kanister jest przyklejony tymczasowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Podziwiam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Zdaje mi się że to nie rura wydechowej a doprowadzenie powietrza do silnika. Ciekawe jak ci to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revicess Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 No ta rura to jest od powietrza dzięki temu można wjechać w głębszą wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 snorkel Będę podglądał z zaciekawieniem bo fajny dżipek się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J@kub/100% Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 Ok dzięki za pierwsze info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Witam. Zasiadam oglądać bo mam to samo w planach i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Projekt znakomity i powiem, że można z tej zabawki trochę wycisnąć!!! Oprócz tych zmian które wymieniłeś, powinieneś zrobić: - drabinkę z tyłu - felgi stalowe - stelaż z przodu - wyciągarka z przodu - blacha ryflowana na masce (tylko na obniżeniach) - kanistry z obu stron z tyłu. Poza tym powinieneś rozebrać model żeby zmienić układ foteli wewnątrz, zetrzeć wycieraczki (dorobić nowe) i lepiej dopasować oszklenie.... Uff... sporo tego się nazbierało. Żeby nie było że sie tylko wymądrzam, coś z mojego warsztatu na zachętę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J@kub/100% Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Witam. O pozostałych zmianach wiem,ale nie wszystkie defcie mają blachę ryflowaną i stelaż na masce. mam pytanko czy ktoś posiada zdjęcie wnętrza defcia?? bardzo by mi pomogło a oszklenie będzie z przeźroczystego plastiku który został mi z zestawu revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Proszę bardzo... powinno pomóc http://www.vq5x79.f2s.com/greenradio/Landy/landy.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 nie wszystkie defcie mają blachę ryflowaną i stelaż namasce. Ale przypadkiem te których fotki pokazałeś akurat to mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J@kub/100% Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Ok. sory za nieporozumienie ale chodziło mi o uchwyt na koło na maskę przepraszam z pomyłkę w terminologii. dzięki za fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Ok. sory za nieporozumienie ale chodziło mi o uchwyt na koło na maskę przepraszam z pomyłkę w terminologii. dzięki za fotkę Poniżej masz jeszcze link z innymi zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 A chętnie będę tutaj zaglądać, bo podobnie jak Grzes jestem również w trakcie tworzenia tego 'potworka' Powodzenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Czesc, zasiadam z ciekawoscia, bo tez bym chcial jedna lub dwie Cararamy przerobic. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 kret69, uzywamy jenzyka polskjego... Zgubiłeś polskie znaki chłopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Przepraszam - nie na kazdym komputerze z ktorego korzystam mam zainstalowane polskie znaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J@kub/100% Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2012 Witam mała aktualizacja prac podniesiony i wyszlifowany dach oraz maska. zabrałem się za tylną drabinkę ale wyszła fatalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Popracuj nad dokładniejszym zdarciem lakieru bazowego, bo może być widać nierówną powierzchnię. Ewentualnie proponuję przeszlifować model jakimś drobnym papierem ściernym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 Wywal i zrób nową tę drabinkę z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 5 Stycznia 2012 Share Napisano 5 Stycznia 2012 jeżeli model da się rozebrać, to sugerowałbym kąpiel metalowej budy w jakimś nitro. pięknie odlezie stary lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi