bartek33365 Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Witam jest to kolejny mój model i pierwszy malowany aerografem. Jest to zarazem rozpoczynający kolekcję MiG-ów jak i pierwszy model w skali 1/48. Co do składania to była dobra współpraca, szpachli poszła nie wielka ilość. Natomiast ze względu na duże kalki miałem z nimi mały problemy ale jakoś się to udało. Wszelkie oceny i komentarze mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Witam ! Model schludnie wykonany , ale ciężko coś więcej powiedzieć . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Brawo za temat dobrze widziec kolejnego MiGa w galerii ale : -zdjęcia bardzo słabe -to nie MF a BIS -brak i anten na skrzydłach i spodzie k-ba -IFF na st.pionowym nie pomalowany -brak świateł na st.pionowym i skrzydłach -brak skrzydełka dajnika kątów natarcia DUA-3. -zły kolor uszczelki owiewki kabiny -brak Kruka na st.pionowym i zle połozona szachownica na nim -nie pomalowany zapasowy ocp i koncówka ocp /większego / -zły kolor zielony na osłonach dielektrycznych -nie wiem jak z kolorem płatowca bo zdjęcia fatalne -nie pomalowane na odpowiedni kolor anteny radiowysokościomierza to tyle co udało mi się wychwycić na tych fotkach a i bym zapomniał :brak łosza w sieci jest naprawdę dużo fotek 6814 http://www.google.pl/search?q=Mig+21+MF+6814&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=3KEAT6_tL5Gg-wbVpY3CAQ&biw=1366&bih=641&sei=8qEAT86_J8qfOtH6gA0 Praktycznie większość wymienionych prze zemnie rzeczy możesz spokojnie poprawić Na tej fotce zaznaczyłem niektóre w/w elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Trudno coś powiedzieć ponieważ niewiele widać na tych zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Witam przyszłego kolekcjonera Migów. A więc tak jak Robert pisał wyżej model wykonany przez Ciebie ma wiele niedoskonałości zestawowych. I by zrobić z niego miniaturę odzwierciedlająca prawdziwy statek powietrzny typu Mig. Jest okropnie ciężkie jak dla modelarzy którzy wcześniej nie mieli zbytnio styczności z dokumentacji na temat tej maszyny. Zaczynając od tego ,że model Academy nie przypomina MF-a lecz po małej części wersję Bis. Choć do bisa to mu także daleko. Popieram uwagi dostrzeżone przez kolegę Roberta gdyż bardzo kujące w oczy jest wykonane przez Ciebie Bartku łączenia przednich i ogonowych części kadłuba. Wygląda to bardzo masywnie a za razem niszczy sylwetkę samolotu. Odnośnie szczegółów dotyczących konstrukcji płatowca to uważam ,że będziesz miał okazję się wykazać i pokazać nam je w kolejnych replikach Migów. Bo jeśli masz zamiar robić Migi w skali 1\48 a nawet 1\72 to nie są one aż tak ciężkie do wykonania. Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie kolejnych Ołówków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2012 Dzięki za opinię w wolnej chwili postaram się poprawić to co mogę oraz umieszczę lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 -to nie MF a BIS Możesz rozwinąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 -to nie MF a BIS Możesz rozwinąć No proszę Cie Grzesiu ,na prawde nie wiesz do jakiej wersji bliżej MiGowi z Academii Tu masz porównanie statecznika z zestawu korygującego na MF z QB do tego co dała w pudełku Academy,różnica jest znaczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Widzę że kolega Robert Ostrowski ma tendencje do czepiania się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Kolego Damianie według mnie słowa które piszesz na temat czepiania się Roberta modelarzy robiących Migi-21. Jest według mnie całkowicie nie potrzebne. Ja także jak i inni modelarze dość znający się na tej konstrukcji samolotu. Staramy się wychwycić najmniejsze błędy popełnione przez niektórych. A to tylko w dobrym zamiarze. Nie po to bo lubimy się czepiać lecz po to by wielu z was poznało tajniki tej pięknej maszyny. Modelarstwo jest ciągłą nauką własnych umiejętności wykonawczych jak i technologicznych. Damianie każdy z nas popełnia błędy. A jesteśmy tu wszyscy po to by robić ich jak najmniej. By cieszyć oko tym co piękne. I to forum modelarskie jak i wiele innych zostało stworzone po to by sobie pomagać i wyrażać swoje zdanie na dany temat. Robert jest jednym z niewielu osób na tym forum która ma na koncie zrobionych a także ukończonych całkiem nieźle Migów-21 i ma na ten temat pojęcie. Gdyż Ja sam mu zwracałem często uwagę co do wykonania. I starał się to w miarę możliwości poprawiać i zapamiętywać uwagi dostrzeżone przez nas " Miłośników Tej Konstrukcji" Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Widzę że kolega Robert Ostrowski ma tendencje do czepiania się . Ja pie...le w którym miejscu ja się czepiam ?Człowieku o co ci chodzi czy pokazanie wychwyconych błedów oraz konwersji do wykonania prawidłowego MiGa to czepianie się? Weś ty się zastanów. ps.poniosło mnie ale to juz kolejny koles który mi mówi ,że się czepiam ,a może tak faktycznie jest lepiej olać i tylko chwalić ale takie działanie do niczego dobrego nie prowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2012 Widzę że kolega Robert Ostrowski ma tendencje do czepiania się . Ja pie...le w którym miejscu ja się czepiam ?Człowieku o co ci chodzi czy pokazanie wychwyconych błedów oraz konwersji do wykonania prawidłowego MiGa to czepianie się? Weś ty się zastanów. ps.poniosło mnie ale to juz kolejny koles który mi mówi ,że się czepiam ,a może tak faktycznie jest lepiej olać i tylko chwalić ale takie działanie do niczego dobrego nie prowadzi. Każdy ma swoje zdanie i ma prawo do wygłaszania jego. Mi też te maszyny bardzo się podobają i zamierzam w przyszłości zrobić osobną kolekcje 21( bardziej przypominających oryginał ) ale na razie chce się nauczyć robić je dobrze i coraz lepiej, na większość dodatkowych elementów itp. przyjdzie czas. Na razie nauka. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Robert jeśli ktoś uważa merytoryczne uwagi za czepianie się, to szkoda nerwów. pozdro eljazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 No proszę Cie Grzesiu ,na prawde nie wiesz do jakiej wersji bliżej MiGowi z Academii Nie wiem i nie wiem co w tym śmiesznego Nie orientuję się we wszystkich zestawach mojej skali 1:72, a co dopiero 1:48, skali która mnie w ogóle nie interesuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Nie wiem i nie wiem co w tym śmiesznego Nie mówię ,że to śmieszne ,myslałem ,że w tak oklepanym zestawie wiesz o tym i z tąd ten śmiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Kolego Damianie według mnie słowa które piszesz na temat czepiania się Roberta modelarzy robiących Migi-21. Jest według mnie całkowicie nie potrzebne. Ja także jak i inni modelarze dość znający się na tej konstrukcji samolotu. Staramy się wychwycić najmniejsze błędy popełnione przez niektórych. A to tylko w dobrym zamiarze. Nie po to bo lubimy się czepiać lecz po to by wielu z was poznało tajniki tej pięknej maszyny. Modelarstwo jest ciągłą nauką własnych umiejętności wykonawczych jak i technologicznych. Damianie każdy z nas popełnia błędy. A jesteśmy tu wszyscy po to by robić ich jak najmniej. By cieszyć oko tym co piękne. I to forum modelarskie jak i wiele innych zostało stworzone po to by sobie pomagać i wyrażać swoje zdanie na dany temat. Robert jest jednym z niewielu osób na tym forum która ma na koncie zrobionych a także ukończonych całkiem nieźle Migów-21 i ma na ten temat pojęcie. Gdyż Ja sam mu zwracałem często uwagę co do wykonania. I starał się to w miarę możliwości poprawiać i zapamiętywać uwagi dostrzeżone przez nas " Miłośników Tej Konstrukcji" Pozdrawiam Serdecznie W sumie racja , nie zwróciłem na to uwagi. Z góry przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Powiedzenie "przepraszam" nie przynosi ujmy przepraszającemu. Natomiast oceniających należy prosić o zachowanie taktu i umiaru oraz nienadużywania znaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi