basterek Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 (edytowane) Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem. Niedawno kupiłem model firmy UM w skali 1:72.Niemiecki pojazd PLOT na podwoziu Mardera. Jak coś juz skleję od razu dam znak na forum i wkleje fotki także proszę o rady i wskazówki. Pozdrawiam. Edytowane 7 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Ja bym ci osobiście radził zmienić tytuł wątku, bo wchodząc w wątek zatytułowany "Witam" człowiek nie bardzo wie, czego się może spodziewać i o czym on jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 A czego się można spodziewać? Autor tak się spieszył z założeniem wątku, że nawet nie zdążył wcześniej zrobić zdjęcia pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basterek Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2012 Dzięki za słuszne uwagi. Zdjęcie pudełka zrobiłem, ale nie miałem jak dodać ale teraz już dodam : Przepraszam za błędy ale jak wcześniej powiedziałem, jestem nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basterek Napisano 7 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2012 Witam ponownie jak narazie złożyłem pare elementów a oto rezultat: Proszę o ocenę i krytykę z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Na razie niema co oceniać. Ja skleiłem madera i nie wydaje mi się żeby był to zły model. Bardzo dobry dla początkujących. Na forum był już warsztat tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basterek Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2012 Witam ponownie a oto efekty mojej całodniowej pracy: Na ostatnim zdjęciu widać paskudną szparę, ale tym sie nie martwię ponieważ jutro kupie szpachlówke i po szparce nie będzie ani śladu Dziś czeka mnie według mnie najtrudniejszy etap sklejania. A mianowicie gąsienice. W zestawie nie było gumowych ,tylko plastikowe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Chyba koło napinające uciekło ci z pod pilnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Na razie rzeczywiście nie ma co oceniać. Jeśli to Twój pierwszy model, to na pewno plus, że nie trzeba Ci przypominać o szpachlowaniu i obrabianiu części. Niemiecki pojazd PLOT na podwoziu Mardera. Tak gwoli ścisłości, to zarówno Sd.Kfz. 140, jak i Marder były na podwoziu Pz. 38(t). No, i jeszcze Hetzer i kilka innych przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basterek Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2012 To niestety nie jest mój pierwszy model Składałem juz Supermarine Spitfire w 1:72 i King Tigera z Italeri w 1:72 ale tamte modele poszły mi gładziutko to znaczy Tygrysa jeszcze nie pomalowałem i nie dopieściłem ale z tym modelem jest najtrudniej. a oto zdjęcia dotychczasowych prac : Model jest zalany klejem, co wpływa oczywiście na moją niekorzyść bo przed wszystkimi zabiegami będę musiał go przetrzeć pilnikiem albo papierem ściernym ale mysle ze usune nadmiary kleju. Proszę o ocenę Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Bez szpachli też się nie obejdzie. Nie widzę, ale jak jeszcze tego nie zrobiłeś to rozwierć lufę. Na ostatnim zdjęciu koło napinające jakieś krzywe wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basterek Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2012 Ono jest proste, ale tak dziwnie wyszło z tej perspektywy Dziękuje za pomoc bo zapomnialem o rozwierceniu lufy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Wizjer kierowcy wklejony do góry nogami, jest on. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Kompletnie nie przemyślałeś kolejności składania modelu. W ten sposób między innymi utrudniłeś sobie i tak już niełatwy proces zakładania gąsienic. To coś, co jest przyklejone nad kołami napędzającymi winno być przyklejone zupełnie inaczej, mówiąc krótko - u Ciebie jest tyłem do przodu. Z resztą - nie tylko to jest nie tak, jak być powinno. Patrz uważnie w instrukcję. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 Wszystko wycięte byle jak, byle szybko i byle skleić. Do tego zdjęcia kiepskie i rozmazane. Nie oczekuje super fotografii makro w namiocie bezcieniowym ale jak oglądam Twoją relacje to czuje się jak bym dostał piwo w brudnym kuflu. Takie to jakieś bez szacunku dla oglądających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 9 Stycznia 2012 Share Napisano 9 Stycznia 2012 oj bez takich dołujących stwierdzeń młody nie opierzony na forum to sie uczy z każdym postem jest lepiej ale tak na poważnie basterek nie zamykaj sie w sobie tylko pracuj modelarstwo to pasja cierpliwości piszesz ze to trzeci model to jak mogę dam 2 rady 1 instrukcja i 10 razy pomyśl zanim przykleisz - fajnie zerknąć do dokumentacji zdjęciowej danego modelu 2 każdą cześć traktuj jak by była niezależnym modelem - jak zaczniesz tak na to patrzeć wszelkie nadlewki nierówności etc dostrzeżesz w mig. Takie rzeczy najbardziej rażą w końcowym modelu - widz patrzy na ogól ale interesuje go szczegół im lepszy i fajniejszy tym odbiór lepszy no to powodzenia pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basterek Napisano 10 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2012 jak Ty widzisz rozmazane foty to chyba jestes po piwie laskonogi dzieki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi