Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z cyklu - robimy miejsce w poczekalni - BT 42 drugie podejście.

poprzedni zmienił właściciela.

UM 1/72 ale z drobnymi zmianami.

Generalnie etap - malujemy i inne.

IMG_2784.jpg

Kółka/kółeczka:

IMG_2786.jpg

I ''kapciuszki'':

IMG_2789.jpg

IMG_2791.jpg.

Z gąsek jestem zadowolony - wyszły lepiej niż ostatnio,pomimo pewnego wizualnego oszustwa.

Napisano

Mam trochę zastrzeżeń do modelu. Prawe koło napinające jest nierówno pomalowane, niedokładnie pomalowane gąsienice i koła jezdne - miejscami widać plastik. Oprócz tego z lewej strony kadłuba widać szparę. Widać też, ze nie obrobiłeś łączenia lufy z końcówką - chyba, że tak ma być. Na pocieszenie napiszę coś o brudzeniu. Nie wiem, czy na prawdziwych tak wyglądało, ale mi się podoba.

Napisano
Mam trochę zastrzeżeń do modelu. Prawe koło napinające jest nierówno pomalowane, niedokładnie pomalowane gąsienice i koła jezdne - miejscami widać plastik. Oprócz tego z lewej strony kadłuba widać szparę. Widać też, ze nie obrobiłeś łączenia lufy z końcówką - chyba, że tak ma być. .
.

Toć to jeszcze etap przed faktycznym wykańczaniem,to co widać będzie nie widocznym...

bt42_4.jpg

Napisano

IMG_2817.jpg

IMG_2818.jpg

Łoś świeży - miejscami do wytarcia mocniejszego.I kalki - pomimo zabiegów magicznych nadal widać matowy,z kaszką,film...

Napisano

Mój ciagle w szafie kibluje, ale materiałów zebrałem już sporo. To co UM spartolił to przede wszystkim kolor hakaristi i kolory kamuflażu. Ten szary już wtedy nie był stosowany jako podstawowy kamuflaż, a jedynie jako składnik maskowania zimowego.

Napisano

Co do hakaristi to fakt - ale ciężko dorwać je w czerni.Co ciekawe Mirage Hobby też daje niebieskie - ciemniejsze...

Kwestia kamo - nie jestem biegły ale...na fotach [te które wzrokiem ogarnąłem] 42 występuje w takim kamo.

Chyba że kolega poleci jakieś opracowanie dot.finskich malowań.Bo nie ukrywam, mam słabość do fińskiej pancerki.

• 3 weeks later...
Napisano

Już końcówka - trochę ''olejnicy'' i ...pod palcem starta farba/pigment z krawędzi gąsek.

IMG_2829_YMax.jpg

IMG_2831_YMax.jpg

IMG_2835_Xe847.jpg

Napisano

No i gitara . Nie jestem znawcą tego modelu w związku z tym mam pytanie: Te "dzwoneczki" po obu stronach czemu mają służyć ?

pozdrawiam

Napisano
Te "dzwoneczki" po obu stronach czemu mają służyć ?

pozdrawiam

To lewarki...oba cwaj.

Napisano
Te "dzwoneczki" po obu stronach czemu mają służyć ?

pozdrawiam

To lewarki...oba cwaj.

No przecież. Popatrz ja durna istota i małodomyślna