plastikk Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Z cyklu - robimy miejsce w poczekalni - BT 42 drugie podejście. poprzedni zmienił właściciela. UM 1/72 ale z drobnymi zmianami. Generalnie etap - malujemy i inne. Kółka/kółeczka: I ''kapciuszki'': . Z gąsek jestem zadowolony - wyszły lepiej niż ostatnio,pomimo pewnego wizualnego oszustwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 Mam trochę zastrzeżeń do modelu. Prawe koło napinające jest nierówno pomalowane, niedokładnie pomalowane gąsienice i koła jezdne - miejscami widać plastik. Oprócz tego z lewej strony kadłuba widać szparę. Widać też, ze nie obrobiłeś łączenia lufy z końcówką - chyba, że tak ma być. Na pocieszenie napiszę coś o brudzeniu. Nie wiem, czy na prawdziwych tak wyglądało, ale mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2012 Mam trochę zastrzeżeń do modelu. Prawe koło napinające jest nierówno pomalowane, niedokładnie pomalowane gąsienice i koła jezdne - miejscami widać plastik. Oprócz tego z lewej strony kadłuba widać szparę. Widać też, ze nie obrobiłeś łączenia lufy z końcówką - chyba, że tak ma być. ..Toć to jeszcze etap przed faktycznym wykańczaniem,to co widać będzie nie widocznym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 8 Stycznia 2012 Share Napisano 8 Stycznia 2012 OK, napisałeś, że jesteś na etapie malowania, więc myślałem, że chcesz już go tak zostawić i malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Łoś świeży - miejscami do wytarcia mocniejszego.I kalki - pomimo zabiegów magicznych nadal widać matowy,z kaszką,film... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2012 Dalsze tytłanie: Dodawać jakieś bambetle?Lewarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Jak masz to daj. Zawsze to trochę uatrakcyjni bryłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Ja bym dodał, bo przełamią trochę monotonię kolorów kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Mój ciagle w szafie kibluje, ale materiałów zebrałem już sporo. To co UM spartolił to przede wszystkim kolor hakaristi i kolory kamuflażu. Ten szary już wtedy nie był stosowany jako podstawowy kamuflaż, a jedynie jako składnik maskowania zimowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2012 Co do hakaristi to fakt - ale ciężko dorwać je w czerni.Co ciekawe Mirage Hobby też daje niebieskie - ciemniejsze... Kwestia kamo - nie jestem biegły ale...na fotach [te które wzrokiem ogarnąłem] 42 występuje w takim kamo. Chyba że kolega poleci jakieś opracowanie dot.finskich malowań.Bo nie ukrywam, mam słabość do fińskiej pancerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Odpowiednie kolory malowań są w zestawie Lifecolor: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Już końcówka - trochę ''olejnicy'' i ...pod palcem starta farba/pigment z krawędzi gąsek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 No i gitara . Nie jestem znawcą tego modelu w związku z tym mam pytanie: Te "dzwoneczki" po obu stronach czemu mają służyć ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Te "dzwoneczki" po obu stronach czemu mają służyć ?pozdrawiam To lewarki...oba cwaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Te "dzwoneczki" po obu stronach czemu mają służyć ?pozdrawiam To lewarki...oba cwaj. No przecież. Popatrz ja durna istota i małodomyślna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi