ksiadz Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 Witam Zaczynam zmagania z tym potocznie mówiąc gniotkiem pierwszej ligi. Wyparstki pamiętają lata 50 ubiegłego wieku dokładnie 1957 rok. Model przypadkowo trafił w moje ręce, ale nie polecam jego kupna nikomu. Niemniej jednak postaram się wyciągnąć z niego jak najwięcej. Mały rzut oka na pudełko które prezentuje się całkiem ciekawie to z jego zawartością już tak nie jest. Do taj pory popracowałem nad wnętrzem to prezentowane w standardzie jest całkowicie nie do zaakceptowania. Wszelkie rady i komentarze bardzo przydatne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 w standardzie jest całkowicie nie do zaakceptowania. Moim zdaniem jest jak najbardziej do akceptacji w tak starym modelu, powiedziałbym że stanowi nawet pewien smaczek! Ja bym go zrobił wprost z pudła, zostawił te ludziki odlane z kadłubem, co najwyżej ładnie bym go wyszlifował i pomalował. Ale jak już skaleczyłeś tego vintyga i chcesz model robić na serio to życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 W pełni popieram nietypowe tematy, jak kolega przytrzyma poziom, będzie ciekawy model. Będę z uwagą śledził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2012 Mała aktualizacja wnętrze prawie gotowe, popracowałem też troszkę nas owiewką: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 powiedz proszę czym się kierowałeś tworząc owe wnętrze? nie pogniewaj się ale... wygląda to bardziej na paćkanine niż detal, na necie można znaleźć skany starych Planów Modelarskich, jest tam coś niecoś rozrysowane. Pozdrawiam i kibicuję! jest to piękny samolot i mam nadzieje wyjdzie ci piękny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Znam ten straszliwy model airfixa [miałem go w wersji "Grosvenor House"] , dlatego na zachętę w obliczu tylu trudności - plakat imprezy, dzięki której Comety okryły się sławą... ...i powodzenia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 powiedz proszę czym się kierowałeś tworząc owe wnętrze? nie pogniewaj się ale... wygląda to bardziej na paćkanine niż detal, na necie można znaleźć skany starych Planów Modelarskich, jest tam coś niecoś rozrysowane. Pozdrawiam i kibicuję! jest to piękny samolot i mam nadzieje wyjdzie ci piękny model! Wiem, że wnętrze tak wyszło wyglądało w miare ok zanim nie zrobiłem zdjęcia w trybie makro jak wiadomo wyciąga ono wszelkie niedogodności. Z drugiej strony przyznam się, że popełniłem jeden z największych modelarskich grzechów czyli pośpiech chciałem szybko zamknąć kadłub i pracować nad bryłą samolotu Z drugiej strony pomyślałem, przez te "ćiapki" będzie coś widać przez super owiewkę jednak jak widzę ukryła ona cały wysiłek Lordzie - Dzięki kiedyś plakaty były piękne w swojej prostocie Teraz troszkę aktualizacji Szpachlowanie to był główny punkt nie było żadnej części dopasowanej w miarę normalny sposób: Zeszło na to kilka dni, ale w końcu przygotowany do malowania: Malowanie było jak dotąd najprzyjemniejszą częścią prac: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 24 Stycznia 2012 Share Napisano 24 Stycznia 2012 W sumie już za późno, ale może jeszcze Ci się przyda: http://www.andysmodels.me.uk/models/Airfix_DH88_002.htm - jeśli Twój wyjdzie w połowie tak fajnie jak ten jego, to będziesz mógł być naprawdę zadowolony. Mała rada, jak robisz zdjęcia czarnego/ciemnego modelu to rób je na ciemnym tle, bo na białym nic nie osiągniesz. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi