u4an Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Cześć. Zrobię nareszcie model, który dostałem z dwa lata temu. Ale cieszę się, że dopiero teraz go zaczynam bo mam jakieś natchnienie. Niestety nie mam instrukcji więc nie wiem jak go malować. Wiem, że będzie malowany Pactrą. Jedyny błąd jaki był to lekko wygięta burta ale wystarczyło odgiąć. Martwią mnie również szybki a konkretnie przednia częć. Chyba będę musiał użyć ClearFixu. Oto zdjęcia: Pudełko: Kadłub: Szybki: Części do budowy kabiny piotów: Części do silnika: Dziób i lotki: Części podwozia: Fragment kalkomani (resztę odciąłem, ale mam to są dwie gwiazdy USAF i 2 napisy USAF ) Niestety po przymiarce klap podwoziowych do kadłuba okazało się, że są zupełnie proste ale to nie problem. Trochę szpachli, szlifowanie i gotowe. Jeszcze zastanawiam się czy zrobię wersję w locie czy na lądzie. Szyby raczej zamknę ale może zmienię zdanie. Jak dotąd zeszlifowałem i zaszpachlowałem nadlewki na kadłubie. Więcej zdjęć dam pojutrze, bo jutro nie będę miał czasu. :beer: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2012 Przepraszam, że zdjęcia są (Oprócz pudełka) do góry nogami ale nie wiem co się dzieje. Jak odwracam do góry nogami to mi się ekran odwraca i zdjęcia wyglądają dobrze ale na komputerze do góry nogami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackozbogdanca Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Ja tam w ogóle zdjęć nie widzę. Spróbuj wstawić raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 18 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2012 Po jutrze wstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackozbogdanca Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Jeśli chodzi o instrukcje to masz ją np. tu http://www.mojehobby.pl/Academy-SRa71A-Blackbird-p-1-107021.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 Dzięki, ale mi chodzi o farby. Nie wiem jakie doradza Academy, ale ja będę mawał Pactrą A wiecie gdzie mam te zdjęcia włożyć bo jak widzicie moje nie działają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Wrzuć je na imageshack potem skopiuj linki i daj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 Wrzuć je na imageshack potem skopiuj linki i daj na forum. Dzięki! Myślę, że o 18.00 będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 A możecie mi podać jakich farb użyć. Chciałbym go pomalować Pactrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Ja też kleję czarnego ptaka, mój najulubieńszy samolot Co do tej farby to nie maluj go czarną, tylko bardzo bardzo ciemną siwą. Jeśli będziesz potrzebował zdjęć tutaj jest ich mnóstwo: http://www.cybermodeler.com/aircraft/sr-71/sr-71_all.shtml Czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 Dzięki Karol W sobotę pojadę do sklepu i kupię farby ale jeszcze szukam co do wnętrza. Obie połówki kadłuba już zaszpachlowane i oszlifowane. A oto zdjęcia: Kadłub: Kalkomanie (Jak pisałem wyżej - fragment ) Części do kabiny pilotów: To na razie tyle, bo jak mówiłem dziś nie mam czasu i teraz piszę to w pośpiechu więc jutro wstawię resztę. Jakbyćcie mogli podać numery farb Pactry do pomalowania byłbym bardzo wdzięczy Karol, napisałeś, że też kleisz "Czarnego Ptaka". Academy, Testors, Revell czy może Italeri? I jaka skala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackozbogdanca Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Niestety, ale znowu nie widać zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 19 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2012 Niestety, ale znowu nie widać zdjęć... Zauwazyłem ale wiem w czym popełniłem bląd. Jutro po południu będą. Normalnie bym to poprawił ale mój komputer bardzo często nie wyświetla obrazków a teraz jestem na telefonie Dobra panowie dobranoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Prawidłowe wstawienie zdjęć nie musi być skomplikowane. Po prawej stronie masz menu (piszę o imageshack), klikasz w pasek (chyba, że listę z kodami masz rozwiniętą) o nazwie "Zamieść ten obraz", kopiujesz link/kod dla "Forum" i wklejasz bezpośrednio tutaj. Bez dodawania jakichkolwiek znaczników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Prawidłowe wstawienie zdjęć nie musi być skomplikowane. Po prawej stronie masz menu (piszę o imageshack), klikasz w pasek (chyba, że listę z kodami masz rozwiniętą) o nazwie "Zamieść ten obraz", kopiujesz link/kod dla "Forum" i wklejasz bezpośrednio tutaj. Bez dodawania jakichkolwiek znaczników Czyli mam skopiować "URL for forum" i bez IMG dodać tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Tak sam link i na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Dzięki za 3 godziny wracam ze szkoły wstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Mam Italerkę w 1:72, muszę przyznać że robię go już drugi rok i jestem na etapie malowania życzę żeby tobie to poszło szybciej i ładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Dzięki Model będzie malowany pactrą A01 z rozcieńczalinkiem. Tak myślę bo nie mogę znaleźć dobrego koloru. Więc proszę o pomoc bo jutro bym poszedł do sklepu. Niestet mój super internet nie pozwala mina dodanie zdjęć bo ImageShack się nieładuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Kup sobie czarną i białą a potem najwyżej zmieszasz Szkoda tylko tych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Dzięki doceniam to Chyba sobie jutro przy okazji kupię Scanię Longhauler T. Co do samego modelu już wszystko oszlifowane i zaszpachlowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 20 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2012 Jak ktoś ma zdjęcia kabiny pilotów to niech wstawi bo nie wiem jakie kolory i jak pomalować. Ten model jest już trochę denerwujący. Tak mało części i taka bezsensowna robota. Nic nie mogę zrobić bo nie mam farb. Ale jak jutro kupię myślę, że w sobotę za tydzień skończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackozbogdanca Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Jak ktoś ma zdjęcia kabiny pilotów to niech wstawi bo nie wiem jakie kolory i jak pomalować Wystarczy trochę poszukać, wpisz takie hasło : "SR-71A Blackbird cockpit" w grafice google, jest dość sporo zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Zagadkowy warsztat. Sprawia wrażenie, jakby autor w ogóle nie przygotował się do budowy modelu ani nawet nie chciał tego zrobić. Ale mam nadzieję, że się mylę i coś ciekawego zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Ten model jest już trochę denerwujący. Ten warsztat również, zero zdjęć i same jęki - dajcie mi to, dajcie tamto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi