Skocz do zawartości

1:72 Academy SR-71A Blackbird

u4an

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Zrobię nareszcie model, który dostałem z dwa lata temu. Ale cieszę się, że dopiero teraz go zaczynam bo mam jakieś natchnienie. Niestety nie mam instrukcji więc nie wiem jak go malować. Wiem, że będzie malowany Pactrą. Jedyny błąd jaki był to lekko wygięta burta ale wystarczyło odgiąć. Martwią mnie również szybki a konkretnie przednia częć. Chyba będę musiał użyć ClearFixu.

Oto zdjęcia:

Pudełko:

zJ76c

Kadłub:

7QN40

Szybki:

EI76n

Części do budowy kabiny piotów:

t5Bln

Części do silnika:

CC4gm

Dziób i lotki:

fqMyd

Części podwozia:

gxP3Q

Fragment kalkomani (resztę odciąłem, ale mam to są dwie gwiazdy USAF i 2 napisy USAF )

gxP3Q

Niestety po przymiarce klap podwoziowych do kadłuba okazało się, że są zupełnie proste ale to nie problem. Trochę szpachli, szlifowanie i gotowe. Jeszcze zastanawiam się czy zrobię wersję w locie czy na lądzie. Szyby raczej zamknę ale może zmienię zdanie. Jak dotąd zeszlifowałem i zaszpachlowałem nadlewki na kadłubie. Więcej zdjęć dam pojutrze, bo jutro nie będę miał czasu. :beer:

• Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Przepraszam, że zdjęcia są (Oprócz pudełka) do góry nogami ale nie wiem co się dzieje. Jak odwracam do góry nogami to mi się ekran odwraca i zdjęcia wyglądają dobrze ale na komputerze do góry nogami...

Dzięki, ale mi chodzi o farby. Nie wiem jakie doradza Academy, ale ja będę mawał Pactrą A wiecie gdzie mam te zdjęcia włożyć bo jak widzicie moje nie działają...

Ja też kleję czarnego ptaka, mój najulubieńszy samolot

Co do tej farby to nie maluj go czarną, tylko bardzo bardzo ciemną siwą.

Jeśli będziesz potrzebował zdjęć tutaj jest ich mnóstwo:

http://www.cybermodeler.com/aircraft/sr-71/sr-71_all.shtml

Czekam na zdjęcia

Dzięki Karol W sobotę pojadę do sklepu i kupię farby ale jeszcze szukam co do wnętrza. Obie połówki kadłuba już zaszpachlowane i oszlifowane. A oto zdjęcia:

Kadłub:

img0976d.jpg

Kalkomanie (Jak pisałem wyżej - fragment )

img0978.jpg

Części do kabiny pilotów:

img0983tr.jpg

To na razie tyle, bo jak mówiłem dziś nie mam czasu i teraz piszę to w pośpiechu więc jutro wstawię resztę. Jakbyćcie mogli podać numery farb Pactry do pomalowania byłbym bardzo wdzięczy Karol, napisałeś, że też kleisz "Czarnego Ptaka". Academy, Testors, Revell czy może Italeri? I jaka skala?

Niestety, ale znowu nie widać zdjęć...

Zauwazyłem ale wiem w czym popełniłem bląd. Jutro po południu będą.

Normalnie bym to poprawił ale mój komputer bardzo często nie wyświetla obrazków a teraz jestem na telefonie Dobra panowie dobranoc!

Prawidłowe wstawienie zdjęć nie musi być skomplikowane. Po prawej stronie masz menu (piszę o imageshack), klikasz w pasek (chyba, że listę z kodami masz rozwiniętą) o nazwie "Zamieść ten obraz", kopiujesz link/kod dla "Forum" i wklejasz bezpośrednio tutaj. Bez dodawania jakichkolwiek znaczników p><p><a href=img0983tr.jpg

Prawidłowe wstawienie zdjęć nie musi być skomplikowane. Po prawej stronie masz menu (piszę o imageshack), klikasz w pasek (chyba, że listę z kodami masz rozwiniętą) o nazwie "Zamieść ten obraz", kopiujesz link/kod dla "Forum" i wklejasz bezpośrednio tutaj. Bez dodawania jakichkolwiek znaczników p><p><a href=img0983tr.jpg

Czyli mam skopiować "URL for forum" i bez IMG dodać tutaj?

Dzięki

Model będzie malowany pactrą A01 z rozcieńczalinkiem. Tak myślę bo nie mogę znaleźć dobrego koloru. Więc proszę o pomoc bo jutro bym poszedł do sklepu. Niestet mój super internet nie pozwala mina dodanie zdjęć bo ImageShack się nieładuje

Dzięki doceniam to

Chyba sobie jutro przy okazji kupię Scanię Longhauler T.

Co do samego modelu już wszystko oszlifowane i zaszpachlowane.

Jak ktoś ma zdjęcia kabiny pilotów to niech wstawi bo nie wiem jakie kolory i jak pomalować. Ten model jest już trochę denerwujący. Tak mało części i taka bezsensowna robota. Nic nie mogę zrobić bo nie mam farb. Ale jak jutro kupię myślę, że w sobotę za tydzień skończę