Boros Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Witam mam pytanie czy ktoś się orientuje jakimi kolorami są malowane Ukraińskie Su-27 dokładnie chodzi mi o ten schemat malowania: http://czechairspotters.com/photo.php?id=668&author=22 Zwracam się o pomoc bo wydaje mi się że ten szary jest ciemniejszy od tego obserwowanego na rosyjskich Su? Wiem że na ogół jest problem z doborem farb do Su-27 i modelarze różnie sobie radzą z tym problemem a farby MM dedykowane jako autentyki nie są do końca trafione. Jak by jeszcze ktoś miał schemat malowanie właśnie w tym rodzaju to będę wdzięczny nie musi dotyczyć dokładnie samolotu o nr taktycznym widocznym na zdjęciu. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 http://img.wp.scn.ru/camms/ar/652/pics/18_6_b2_a1.jpg MOże link z wp.scn.ru będzie pomocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Też będę robił Su-27 tyle że w wersji UB ale z takim samym typem malowania. W tym celu zakupiłem kalki od ukraińskiego producenta Salamandra i ściągnołem je z Ukrainy. Jest bardzo dokładny opis barw i ich rozmieszczenia. Plus jest taki że posiadają wiele możliwości numerowych oznaczeń. Sporo jest też oznaczeń jednostek i państwowych. Mam nadzieję, że trochę pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Kalkomanie do ukraińskiego SU-27 robi Begemot. Masz tam w pdf-e schemat malowania: http://begemotdecals.ru/showpos.php?lang=2&id=41 Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Ja mam w poczekalni ten egzemplarz...I te same zakupione kalki co Rizzi...tylko trzeba pamiętać by przerobić godła, gdyż po remonntach kreska konturowa w godłach narodowych jest nie przerywana jak na kalce..a już ciagła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 22 Lutego 2012 Autor Share Napisano 22 Lutego 2012 rizzi GT mam pytanie te numery farb podane w instrukcji to humbrol czy jakiś inny producent? Ta firma ma jakąś stronę internetową bo kiedy wpisuje salamander to wyskakuje mi wszytko łącznie z jaszczurkami tylko nie kalki. Właśnie sprawdzałem gunze to raczej nie jest humbrol też nie bardzo więc nie wiem co oni wymyślili na tej Ukrainie. Jeśli chodzi o kolory ja to widzę tak: C072 IntermediateBlue C031 Dark Gray a trzecie kolor czyli najjaśniejszy odcień niebieskiego nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 22 Lutego 2012 Share Napisano 22 Lutego 2012 H65, H109, H141 i H130. Na pewno Humbrol. Posiadam te 4 farbki z malowania ukraińskiego Su-27 i numery się zgadzają. Inna sprawa to ich jakość, różnice co do barw oryginału oraz różnice kolorów między seriami produkcyjnymi. Przykład omawianej H65 z 2 rożnych dostaw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekzukosa Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Rizzi proszę zdradz ile kosztowała owa kalka i skąd ją zamówiłeś . U mnie czeka już od dłuższego czasu Su 27 UB - tylko dlatego ,że nie mam kalek do Ukraińca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 W Karaya są kalki Begemota do Su-27. Popatrz sobie na stronie Begemota, który zestaw (bo jest kilka) ma to malowanie, które chcesz i zamawiaj ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janekzukosa Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Dziękuję ! Kalki zamówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Rizzi proszę zdradz ile kosztowała owa kalka i skąd ją zamówiłeś .U mnie czeka już od dłuższego czasu Su 27 UB - tylko dlatego ,że nie mam kalek do Ukraińca. Może trochę się spóźniłem z odpowiedzią ale co tam, może innym się przyda Kupiłem te kalki już jakieś 2 lata temu na alleg... od człowieka z Ukrainy (przesyłka szła 3 tygodnie). Kalka około 20 PLN i transport też około 20 PLNów. Nicka niestety już nie pamiętam. Ale nasz "tomcatski" kolega Turecki też je dostał z jakiegoś innego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi