Skocz do zawartości

Tourenwagen, Typ 170 V - Master Box LTD 1:35 (35100)

zuchvik

Rekomendowane odpowiedzi

dobry wieczor.

zachcialo mi sie warsztatu. ostatnim razem warsztat nie wypalil glownie z powodu mojego niewyobrazalnego lenistwa...moze tym razem sie uda, choc nie obiecuje...zaczynam grzebac jutro jak sie wyspie, bo mam akurat wolne od pracy (to naprawde niesamowite)...uszanowanie

dsc02075il.jpg

bez przesady, robie to dla swojej przyjemnosci i zeby sie zrelaksowac, a nie na konkurs w mlodziezowym osrodku kultury w strzelnie wielkim...

Myślisz,że po takim komentarzu ktoś Ci jeszcze udzieli jakiejś porady lub podpowiedzi?

To po co otwierasz w ogóle warsztat skoro twierdzisz,że usunięcie szwów łączenia form i szpachlowanie ich jest przesadą?

...teraz dopiero zdalem sobie sprawe, ze stracilem szanse na jakakowiek pomoc ze strony wszystkich zarejestrowanych i aktywnych uzytkownikow...otworzylem warsztat, bo strasznie mi sie nudzilo i mam taki kaprys. zdaje sie ze jako zerejestrowany uzytkownik mam tez taki przywilej...to tyle. wracam do klejenia...w nocy wrzuce jakies fotki...

p.s.

przepraszam jeszcze raz, ze nie zrobilem tej szpachli i ze nie usunalem szwow

• Super Moderator

Siema

Dajesz dalej czekam na fotki, a z innej beczki... silnik trzeba sklecić bo skrzynia biegów i inne pierdoły nie wiszą w powietrzu ale jak nie chce Kolega pokazywać silnika i zamknie maskę to na jakiego grzyba szpachlować i szlifować itd???!!!!

Sztuka dla sztuki ? Wolnoć Tomku w swoim modelu...

Pozdro

...wiele dzis nie udalo mi sie zrobic, gdyz bylem zbyt roztrzesiony...wrazenia na dzis sa takie, ze plastik master box jest bardzo kruchy i trzeba uwazac, zeby nie popsuc elementow...byc moze mam tez zbyt opuchniete palce od murarki i powoli trace w nich czucie, gdyz kilka razy popekaly mi czesci na warsztacie...pewnie jest to tez wina, ze nie umiem jeszcze dobrze wycinac elementow z szablonu...no i po prostu jestem zbyt "cienki"

instrukcja pozostawia wiele do zyczenia. zdjecia, szkice czasami niedokladne, niekiedy zamazane lub niedbale wydrukowane...

masterbox351007002.jpg

prawdopodobnie bedzie to moj pierwszy i ostatni model tej firmy...szczerze nie polecam...mam zamiar jednak skonczyc ten samochodzik ku uciesze wszystkich moich fanow

obiecana fotografia; mam nadzieje, ze swiatlo, temperatura i wigotnosc powietrza byly dobre...

dsc02119y.jpg

tlumik jest przyklejony zbyt wysoko. zauwazylem te oto pomylke kiedy dokonywalem przymiarki ramy podwozia (nie mam pewnosci czy to tak sie nazywa) do nadwozia. zareczam, ze usterka ta bedzie skorygowana w dniu jutrzejszym

...dzis mala aktualizacja fotograficzna. skonczylem w godzinach popoludniowych podwodzie (ponownie widac niekiedy straszliwe niedociagniecia i braki). na szczescie postanowilem przykryc i zamaskowac je nadwoziem, dzieki czemu wszystkie bledy ujda uwadze...

niestety nie udalo mi sie dnia dzisiejszego polamac zadnej z czesci zestawu (witaminy i dlugi sen sprzyjaja widac pracy). nie mialem tez problemu ze spasowaniem czesci...miejscami rozmazal mi sie troszeczke klej, ale to chyba mi wybaczycie...w kilku miejscach musialem zastosowac moja wunderwaffe "super-glut" marki ZAP. bylo pysznie

jak widac na zalaczonym pliku graficznym wal kierownicy jest prawdopodobnie pod nieodpowiednim katem. po glebszej analizie materialow zwiazanych z wykonywanym przeze mnie projektem nadam tej czesci pozadane nachylenie w stosunku do reszty elementow

chcialbym podzielic sie z wami kilku ciekawymi ujeciami zdjeciowymi, ktore beda pomocne w pozniejszym okresie prac:

http://armorama.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=3708

no i dwie fotografie obrobione powierzchownie programem dla amatorow photoscape v.3.6 (goraco polecam)

na dzis to wszystko. do zobaczenia niebawem; serdecznie pozdrawiam

dsc02126c.jpg

dsc02127i.jpg

No to i ja Ci dorzucę trochę fotek tego samego auta w widoku ogólnym.

http://forum.axishistory.com/download/file.php?id=233624

http://forum.axishistory.com/download/file.php?id=233614

http://forum.axishistory.com/download/file.php?id=233615

http://forum.axishistory.com/download/file.php?id=233613

Przedstawiony tutaj pojazd to zamówiony przez Kriegsmarine w Berlinie w 1940r. dla Kriegs Marine Dienstelle (KMD) w Szczecinie.

pozdrawiam

Luźne podejście, a no jak tam wolisz. A zatem jak wolność to oprócz podobnych uwag jakie napisałem w poprzednim poście dodam że byłoby fajnie jakbyś dał jakieś jednolite tło. Ale aby tylko nie być tylko krytycznym to powiem że mi się podoba, a do strony merytorycznej nie będę się czepiał bo moja znajomość tematu jest równa zeru.

jednolite tło

na pewno byloby lepiej, ale nie chce mi sie "szarpac" z podkladami, mam je za regalem, a to wymaga dodatkowego wysilku fizycznego i co najgorsze musialbym najpierw posprzatac blat (tego moglbym nie przezyc); wystarczy mi podrygiwania ze starywem do aparatu. tlo bedzie musowo ale dopiero w galerii

jesli zas chodzi o moja merytoryke to jest zapewne jeszcze blizsza zeru niz twoja. nie "lepilem" nigdy samochodow i nigdy sie nimi nie interesowalem, z malym wyjatkiem tamiya 35225

33468210150320308037684.jpg

do tego tutaj zostalem namowiony i natchnelo mnie jeszcze cos takiego:

http://www.youtube.com/watch?v=CKeWY9URd-k

Dziwi mnie, że w tej fali "niechcenia Ci się" w ogóle chce Ci się sklejać model 2smiech.gif . Takie to trochę lekceważące oglądających Twój warsztat. Ale - jak ktoś powiedział:

Wolnoć Tomku w swoim modelu...

pozdrawiam

Grzesiek

nikomu przeciez nie nakazuje na sile ogladac mojego "warsztatu", a tym bardziej nikogo nie naklaniam do jego czytania i zaglebiania sie w temat; tak jak napisalem warszat otworzylem, gdyz mialem takie zyczenie, a zyczenia jak widac sie spelniaja...a co do samego autka ktore jest tu glownym tematem, to do prac nad nim wracam we wtorek...do zobaczenia

W sumie to nie chce mi się już oglądać tego warsztatu, bo nudzi mnie sztuczny luz autora lub godne pozalowania lekceważenie modelarstwa (niepotrzebne skreślić), ale tyle się już narobilem klikając na druga stronę......

A tak na poważnie - weź lepiej we wtorek do ręki piknik albo kawałek papieru sciernego i zrób z tego model, bo naprawdę szkoda na to patrzeć. To mimo wszystko forum modelarskie...

Pzdr